29 / 04 / 2024

Gübre fiyatlarına kur atışı yüzünden yüksek zam! Hangi gübre kaç lira oldu?

Gübre fiyatlarına kur atışı yüzünden yüksek zam! Hangi gübre kaç lira oldu?

Tarım Kredi Kooperatifi iştiraki Gübretaş başta olmak üzere piyasaya gübre satan firmalar ürünlerinin fiyatına ton bazında zam yaptı. Listeler zamlı fiyatlarla güncellendi. İşte 28 Haziran itibarıyla gübre fiyatlarına gelen son zamlar...



Döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketlilik gübre fiyatlarına yeniden zam yapılmasına neden oldu.

Gübre fiyatlarının müthiş derecede yüksek olmasından dolayı üreticiler bu yıl ürünlere ya eksik gübre attı ya da hiç atamadı. Gübrenin eksik kullanılması nedeniyle üretimde verim gözle görülür şekilde düştü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gübre fiyatlarının son bir yılda yüzde 300’e varan oranda zamlandığını, mazot fiyatlarının yüzde 239, yem fiyatlarının ise yüzde 130’un üzerinde arttığını aktararak, “Hükümetten özellikle girdi maliyetlerini azaltacak bir üretim teşvik paketi açıklamasını bekliyoruz” açıklaması yapmasının üzerinden geçen 1 aylık sürede gübreye yine zam geldi.

Gübre sektörünü domine eden firma TOROS'un ürünlerine gelen zamların ardından, İGSAŞ, BAĞFAŞ son olarak GÜBRETAŞ da gübre fiyatlarına zam yaptı.

Zamlanan gübre fiyat listeleri firmanın bayilerine gönderildi.

İşte yeni gübre fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön