03 / 05 / 2024

Gülay Yedekçi Gülhane'deki duvarın çökmesini değerlendirdi!

Gülay Yedekçi Gülhane'deki duvarın çökmesini değerlendirdi!

Topkapı surlarının üzerindeki çarpık yapılaşmayı ve kontrolsüzlüğü anlatan mimar ve aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Gülhane'deki feci kaza sonrası açıklama yaptı.



İki kişinin yaşamını yitirmesine beş kişinin de yaralanmasına neden olan Gülhane'deki feci kaza sonrası gözler yeniden İstanbul surlarına çevrildi.


Önceki gün Tarihi Yarımada’nın en gözde mekanlarından Gülhane Parkı’nda çay bahçesinin duvarının çökmesi ardından İstanbul’daki surların ‘tehlikesi’ yeniden gündeme geldi.


İki kişinin yaşamını yitirdiği 5 kişinin de yaralandığı olay 1600 yıllık surların üzerinde yeni yapıların olmaması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardı. Sözcü Tv’den Turgut Erat o surlara gitti ve surların dibinde gezen insanların can güvenliğinin tehlikede olduğunu görüntüledi.


Surların üzerine plansız projesiz dökülen betonlar üzerine yapılan çay bahçelerinden tutun da yılların yorgunu surların üzerine kondurulan lokantalar, oteller de cabası. Bunun üzerine bir de tarihi yapıların yıkık dökük halleri eklenince ortaya çıkan tablo “can güvenliğimiz yok” dedirtiyor.


Özellikle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Topkapı surlarının üzerindeki çarpık yapılaşmayı ve kontrolsüzlüğü mimar ve aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’ye sorduk. Yedekçi bu tür yapıların üzerine ekstra yapı yapmak yerine korunması gerektiğini ve sur diplerinin artık izbe yer olmaktan kurtarılması gerektiğini açıkladı.


Sözcü


Geri Dön