18 / 05 / 2024

Gülhane parkında duvar mı çöktü

Gülhane parkında duvar mı çöktü

Topkapı surlarının üzerindeki çarpık yapılaşmayı ve kontrolsüzlüğü anlatan mimar ve aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Gülhane'deki feci kaza sonrası açıklama yaptı.

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı Haziran'a yetiştirilsin talimatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nda incelemeler yaptı. İmamoğlu, Gülhane Parkı'nın Haziran ayına yetiştirilmesinin talimatını verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı talimatı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gülhane Parkı'nı inceledi. İmamoğlu atıl alanların parka dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Teoman Özalp Parkı’nda dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler ve Bağlarbaşı Mahallelerine hizmet veren fakat 10 yıldır atıl haldeki amfi tiyatrosu ile günümüzde ihtiyacı karşılayamayan 110 dönümlük Teoman Özalp Parkı’nda dönüşümü başlatıyor.

Gülhane Parkı'ndaki duvar çökmesi davasında karar çıktı!

Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili açılan davada kararını açıklayan mahkeme, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi...

Kızılcahamam Soğuksu Parkı'nda yapılacak Diyanet Merkezi TBMM'de!

Ankara Kızılcahamam'da yer alan Soğuksu Milli Parkı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kullanımına yapılacak tesis meclis gündemine taşındı..

Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihale yapılacak!

Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Bolu'nun sembollerinden olan Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihaleye çıkıldı.

Oyak Göksu Park daire fiyatları ne kadar?

Anahtar teslimlerin 2020 yılının Ağustos ayında gerçekleşeceği Oyak Göksu Park projesi Ankara Eryaman'da hayata geçiriliyor. Peki Oyak Göksu Park daire fiyatları ne kadar?

Göztepe Park Residences Cadde ödeme koşulları!

Göztepe Park Residences Cadde ödeme koşulları kapsamında vade farksız 60 ay taksit fırsatı sunuluyor...

Gül Park Yuvam Bayrampaşa ödeme planı!

Gül Park Yuvam Bayrampaşa ödeme planı kapsamında sıfır faizle 30 ay taksit imkanı sunuluyor. Gül Park Yuvam'da fiyatlar 625 bin TL'den başlıyor...

Maçka Parkı’nda tünel projesini durdurma çağrısı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, gündemden düşmeyen Maçka Parkı’nda incelemelerde bulundu. Kurul, İBB’ye projeyi durdurma çağrısı yaptı.

Gümüş Park Avenue ödeme planı!

Anahtar teslimlerin Mart 2019 yılında yapılması hedeflenen Bornova Gümüş Park Avenue projesinde fiyatlar 295 bin TL'den başlıyor...

Göztepe Parkı’nda gözlem istasyonu kurulacak!

Göztepe’deki arazisi özelleştirilerek Taşyapı’ya verilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni gözlem evi için Kadıköy Belediyesi’nden talepte bulundu. Belediye Göztepe Parkı’nda yer tahsis etti...

Gülhane parkında duvar mı çöktü Haberi

Gülhane parkında duvar mı çöktü

İki kişinin yaşamını yitirmesine beş kişinin de yaralanmasına neden olan Gülhane'deki feci kaza sonrası gözler yeniden İstanbul surlarına çevrildi.


Önceki gün Tarihi Yarımada’nın en gözde mekanlarından Gülhane Parkı’nda çay bahçesinin duvarının çökmesi ardından İstanbul’daki surların ‘tehlikesi’ yeniden gündeme geldi.


İki kişinin yaşamını yitirdiği 5 kişinin de yaralandığı olay 1600 yıllık surların üzerinde yeni yapıların olmaması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardı. Sözcü Tv’den Turgut Erat o surlara gitti ve surların dibinde gezen insanların can güvenliğinin tehlikede olduğunu görüntüledi.


Surların üzerine plansız projesiz dökülen betonlar üzerine yapılan çay bahçelerinden tutun da yılların yorgunu surların üzerine kondurulan lokantalar, oteller de cabası. Bunun üzerine bir de tarihi yapıların yıkık dökük halleri eklenince ortaya çıkan tablo “can güvenliğimiz yok” dedirtiyor.


Özellikle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Topkapı surlarının...