17 / 05 / 2024

Gümüş fiyatlarını görenler şaşkın! Hemen bu son dakika fiyatlarına bakın! İşte gümüş fiyatları 12 Eylül 2022!

Gümüş fiyatlarını görenler şaşkın! Hemen bu son dakika fiyatlarına bakın! İşte gümüş fiyatları 12 Eylül 2022!

Yatırımcılar tarafından en güvenilir liman olarak bilinen altından sonra, en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan gümüş fiyatlarında düşüş hız kesmeden devam ediyor. İşte gümüş fiyatları 12 Eylül 2022...



GÜMÜŞ FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Gümüş, yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisidir. Ancak son zamanlarda yaşanan ciddi düşüşler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Gümüşte gelecek görenler ve gümüşü olan yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne zamana kadar düşeceğini ve gümüş fiyatlarının niçin düştüğünü merak ediyor ve sebebini araştırıyor.

Merak edilen ve araştırılan gümüş fiyatları ise altın fiyatları ile paralel olarak düşüp yükseliyor. Son zamanlarda altın fiyatlarında sert düşüşler göze çarpıyor. Bununla birlikte gümüş fiyatları da aşağı yönlü hareketlenmeye başladı.

Gümüş fiyatlarını görenler şaşkın! Hemen bu son dakika fiyatlarına bakın! İşte gümüş fiyatları 12 Eylül 2022!

Söz konusu bu düşüşlerin asıl sebebinin doların, emtialar ve kıymetli metaller üzerinde oluşturduğu baskının olduğu gösteriliyor. Dolar kuru, merkez bankasının verdiği faiz kararları ve FED başkanı tarafından gelen saldırgan açıklamalar altın ve gümüş gibi kıymetli metaller üzerinde baskı oluşturmasına neden oldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, FED'in enflasyonu önüne geçmek için faiz artışlarına devam edeceğiz şeklinde açıklamalar yapması ve bununla beraber doların yükselmesi kıymetli metaller üzerinde baskıyı artırdı. Artan baskı dolayısıyla ons altın ve ons gümüş de değer kaybetmeye başlıyor.

Yine aktarılan bilgilere göre, ons bazında yaşanan değer kayıpları da altın ve gümüş fiyatlarını da aşağı doğru çekiyor. Doların yükselmesi ile gelişmiş tüm para birimleri değer kaybederken paralel olarak altın ve gümüş fiyatları da değer kaybediyor.

Peki, gümüş fiyatlarında son durum ne oldu? Gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? Gümüş piyasasında son dakika gelişmeleri neler? İşte gümüş fiyatları 11 Eylül 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön