08 / 05 / 2024

  Asbest nerelerde kulanılıyor

  Asbest nerelerde kulanılıyor

Kanserojen madde asbest yasaklanmasına rağmen tehlike saçmaya devam ediyor. Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

İstanbul'un dönüşümünde asbest riski: 2000'den önceki binalar bu şekilde dönüşmeli!

İstanbul’da kentsel dönüşümde asbest riski olduğu ve 2000'den önceki binaların önlem alınarak dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, mega kentte ortaya çıkacak inşaat atığının miktarı 110 milyon ton, değeri de 66 milyar TL olarak hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Ufuk Oltulu nerede doğdu? İngilizce biliyor mu? Hangi alanlarda çalıştı? Ufuk Oltulu’nun hayatı...

Yeşil GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Ufuk Oltulu kimdir? Hangi okulda okulu ve nerelerde görev aldı? İşte Ufuk Oltulu ile ilgili merak edilen her şey...

Hamdi Selçuk Tuğrul hangi bankalarda çalıştı? SPK’da hangi alanda görev aldı? Hamdi Selçuk Tuğrul evli mi?

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Hamdi Selçuk Tuğrul, hangi kolejden ve hangi üniversiteden mezun oldu? Nerelerde çalıştı? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Evli mi ve çocuğu var mı? İşte Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Selçuk Tuğrul ile ilgili merak edilen her şey...

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.

Onur Özalp ne zaman genel müdür oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Nerelerde çalıştı?

Peker GYO Genel Müdürü Türk iş insanı Onur Özalp, nerede okudu? Yüksek lisansını hangi üniversitede yaptı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Onur Özalp ile ilgili merak edilen her şey...

Bugün elektrikler kesilecek mi? 26 Mayıs 2023 elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangileridir?

İstanbul’da nerelerde elektrikler kesilecek? Elektriklerin kesileceği ilçeler tek tek araştırılıyor. 26 Mayıs 2023 gününde meydana gelecek elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte ayrıntılar!

Bugün nerede elektrikler kesilecek? İşte 25 Mayıs 2023 elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da nerelerde elektrikler kesilecek? Elektriklerin kesileceği ilçeler tek tek araştırılıyor. 25 Mayıs 2023 gününde meydana gelecek elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte ayrıntılar!

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir? Dr. Cemil Ragıp Ertem daha önce nerelerde görev almıştır? İşte ayrıntılar...

Demir Şarman kimdir? Nereli? Nerelerde çalıştı?

Anadolu Grubu, Holding A.Ş Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Şarman kimdir? Demir Şarman daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Demir Şarman'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Demir Şarman'nın hayatına dair merak edilenler.

Kırmızı ete gelen zam dudak uçuklattı! Zamlı fiyatlar nerelerde uygulanıyor? 

Et ve Süt Kurumu’nun sabit ücret avantajına katılım kısıtlı kaldı. İstanbul Perakendeciler Derneği'nin tasdiğine rağmen abonelerinin çok az bir kısmı sabit ücret kampanyasını uyguladı. Zincir marketlerde Ramazan ayının gelmesiyle ücretlere yüzde 14 zam uygulandığı görüldü.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Uzman isim uyardı! Depremin ardından şimdi de enkazda büyük tehlike!

Depremin ardından yeni bir tehlike ortaya çıktı. Deprem enkazlarının asbest ve kurşun gibi sağlığa çok zararlı maddeler barındırdığı bildirilirken, bununla ilgili alınması gereken önlemler konusunda da uyarılar geldi.

  Asbest nerelerde kulanılıyor Haberi

  Asbest nerelerde kulanılıyor

Asbest, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin ‘Kanserojen Maddeler’ listesinde yer alıyor. 1986 yılından itibaren gelişmiş ülkeler asbest kullanımını yasaklamaya başladı. 

Türkiye’de de 2010’da asbestin her türlü üretimi ve kullanımı yasaklanınca sanayi ve inşaat sektöründe bu malzemelerin kullanılmasına son verildi.

Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

Asbest, lifsel yapıda bir mineral olup bilinen en iyi yalıtım maddesidir. Asbest, Anadolu’da çoğu yerde ak toprak olarak adlandırılıyor ve köylerde sıva malzemesi olarak kullanılıyor. Asbest, endüstride 3000 civarında farklı iş kolunda kullanılabiliyor. Bu nedenle birçok iş kolunda, mesleksel olarak maruz kalınabiliyor.

Asbest inşaat sektöründe çatı kaplama, zemin kaplama, Kalorifer boru hatları izolasyon ve contaları,cam macunları,sıva ,beton gibi binlerce malzemede kullanılıyor. 

Asbest minerali, lifsi yapısından dolayı çimento ürünlerine katıldığında beton içindeki...