02 / 05 / 2024

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restorasyon

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restorasyon

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Gülcan 1 Hırdavat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülcan 1 Hırdavat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Aygün tarafından kuruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Türkiye'de 1 milyon 814 bin emekli hâlâ çalışıyor! Bu gruptan yüzde 51'i ise EYT'li...

Türkiye'de EYT düzenlemesi ile emeklilikte resmen yeni bir çağ açıldı. Ancak, Türkiye'de 1 milyon 814 bin emekli hâlâ çalışıyor.

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

5G teknolojisi dünyaya hızla yayılıyor! Abone sayısı 1.5 milyara çıkacak!

5G mobil abonelikleri her bölgede artış gösterirken, 2023 yılının sonuna kadar küresel ölçekte 1,5 milyara ulaşması bekleniyor. En hızlı artış ise Hindistan’da yaşanıyor.

Hatay İskenderun’daki afet konutları hızla yükseliyor! İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Hatay İskenderun’daki afet konutları bayramda da hızla yükselmeye devam ediyor. İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Çalmandalı1 İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çalmandalı1 İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Vefa Çalmandalı tarafından kuruldu.

1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti

Altından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti.

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 

Bosch Mcm3501M 500 W Hız Kademeli 2.1 Hazneli Mutfak Robotu kaç TL'ye satılıyor? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch Mcm3501M 500 W Hız Kademeli 2.1 Hazneli Mutfak Robotu, 6 keskin bıçağı  ve gelişmiş hız kademesiyle doğrama, parçalama ve rendeleme işlevlerini kısa sürede gerçekleştiriyor.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restorasyon Haberi

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restorasyon

 

Osmangazi Belediyesi ecdat yadigarı eserleri geleceğe taşıma projeleri kapsamında Çekirge Mahallesi’nde bulunan 1. Murad Hüdavendigar Camii’nin batısında yer alan 1. Murad İmareti’nin restorasyonu için düğmeye bastı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanan proje kapsamında tarihi binanın restorasyonu için Osmangazi Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Osmanlı döneminin ilk eserlerinden biri olan binanın duvarına ilk çekici vurarak restorasyon çalışmalarını başlatan  Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin tarihimize verdiği değer bir kez daha kendini gösteriyor” dedi.


Osmanlı döneminin ilk eserlerinden biri olan binanın restorasyonu kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Dündar, “631 yıl önce Sulan 1. Murad tarafından yaptırılan bina uzun yıllar süresince imarethane olarak kullanılmış. Günümüzde binanın bir bölümü sosyal ve kültürel faaliyetler...