28 / 08 / 2024

100 su yapısı

100 su yapısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen 100 su yapısını bir kitapta topladı...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki fark!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran şimdi de fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki farkı açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Taksi ücretlerine tamı tamına yüzde 100 zam yapıldı! Minibüs ücretlerine de zam geliyor!

Afyonkarahisar’da taksi işletmelerinin fiyat tarifesinde değişikliğe gidildi. Bu kapsama, fiyatlara yüzde 100 zam yapıldı. Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, minibüs ücretlerine de zam sinyali verdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Arnica Su Filtreli Elektrikli Süpürge en ucuz fiyata nereden alınır? Özellikleri neler? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Bora ET11133 Su Filtreli Süpürge, su filtreli yapısı, 2400 watt motor gücü ve farklı zeminler için özel süpürge uçlarıyla üstün temizlik performansı ortaya koyuyor.

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi!

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Komitesinin yapısı ve işleyişini yeniden değiştirdi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Turner, dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sına imza attı!

ABD’nin en büyük üst yapı inşaat firmaları arasında yer alan Turner'ın imzası dünya üzerindeki en yüksek 100 binadan 16'sında bulunuyor.

Vadistanbul'un ortaklık yapısı değişti!

İstanbul’un en değerli kompleks projelerinden biri olan Vadistanbul’da lnvest İnşaat’ın dört şirketteki (Radisson Blu Hotel, Radisson Rezidans, Teknopark, Hastane) ortaklığı sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte Ortaklık yapısı Artaş - Evyap  Ortak Girişimi ile devam ediyor.

Yabancıya konut satışında 'yapısız taşınmaz' riski!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Yapısönmez Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapısönmez Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Kezban Sönmez tarafından kuruldu. 

100 su yapısı Haberi

100 su yapısı



İstanbul'un su kültürü Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait 2000 yıllık tarihi su yapılarını tanıtan kitap yayınlandı. İstanbul'un 100 Su Yapısı ismini taşıyan kitap, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait kemerlerden,sarnıçlara, bentlerden su terazilerine kadar farklı türdeki 100 önemli eser...