28 / 04 / 2024

137 yıllık tarihi Barnathan binası otel

137 yıllık tarihi Barnathan binası otel

137 yıllık tarihi Barnathan binası, 5 yıldızlı lüks otel olacak. Bina, Galata Kulesi civarındaki ilk 5 yıldızlı süper lüks otel olma özelliği taşıyacak...

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya veriyor! 5 Nisan 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya vereceğini duyurdu. İhalenin tarihi 5 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İşte detaylar…

DenizBank’ta yüzde 0 faizli 5 bin TL’lik ihtiyaç krediniz ve 1 yıllık BluTV üyeliği sizi bekliyor!

DenizBank bütün ihtiyaçlarınız için alabileceğiniz geri ödemesini 6 aya yayarak yapabileceğiniz, yüzde 0 faizli 5 bin TL Taksitli Nakit Avans fırsatını ve 1 yıllık BluTV üyeliğini kazanmak için acele edin. DanizBank’ın ihtiyaç kredisinin son başvuru tarihi 30 Eylül’dür. İşte, kartın detayları...

İnşaat maliyeti artışında tarihi zirve! Maliyet endeksi yıllık yüzde 90,27 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 5,73 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 90,27 arttı.

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

137 yıllık tarihi Barnathan binası otel Haberi

137 yıllık tarihi Barnathan binası otel

İstanbul Galata'da yer alan 137 yıllık tarihi Barnathan binası, Escort Computer'in kurucusu İbrahim Özer tarafından otele dönüştürülecek. Galata Kulesi çevresindeki ilk 5 yıldızlık süper lüks otel olacak tarihi binanın 100 odalı otel olması planlanıyor. İbrahim Özer, 5 yıl önce kurduğu Nar Gayrimenkul ile yapacakları otelin 40 milyon dolar yatırım bedeline sahip olacağını ve 2015 sonunda açılmasının planlandığını...