18 / 05 / 2024

14. Ulusal Turizm Kongre

14. Ulusal Turizm Kongre

Erciyes Üniversitesi ( ERÜ ) Turizm Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Ulusal Turizm Kongresi başladı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye'nin özellikle son yıllarda turizm pastasından ciddi bir pay almaya başladığını söyledi...

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Kamuya sözleşmeli personel alımı! 14 farklı şehir listede

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı açtı. Bakanlık 14 farklı şehirde KPSS şartsız 450 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvuru şartları netleşti. Peki, Başvurular nasıl yapılır? İşte alım şartları...

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Çanakkale Ayvacık'ta 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsa satılıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Bektaş Köyünde yer alan 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsayı satıyor. Peki Çanakkale Ayvacık'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Farilya Araslar Yapı İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Farilya Araslar Yapı İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 14 milyon 125 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Utopya Turizm İnşaat'ın olağanüstü genel kurul toplantısı tescillendi!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret'in 14 Ocak'ta gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısı tescillendi...

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

EGS Otel Turizm Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EGS Otel Turizm Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Mehmet Temel ve Aziz Emre Turan ortaklığında 14 Aralık 2017'de  20 bin TL sermaye ile kuruldu. 

RMK İnşaat Enerji Eğiyğim Sağlık Turizm ve Finans Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

RMK İnşaat Enerji Eğiyğim Sağlık Turizm ve Finans Hizmetleri Anonim Şirketi Ali Kemal Özoğuz, Murat Kuzu ve Remzi Gürler ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 14 Kasım'da kuruldu.

Köktürk Temizlik Turizm İnşaat Akaryakıt Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Köktürk Temizlik Turizm İnşaat Akaryakıt Dış Ticaret Anonim Şirketi İklil Buker Albayrak tarafından 600 bin TL sermaye ile 14 Eylül 2017 tarihinde kuruldu.

14 yerli turizmciden 28 yeni otel projesi!

Turizm sektöründe yatırımlar hız kesmedi. Dedeman'dan Rixos'a Aksoy'dan Limak'a, NG'den Elite World Hotels'e kadar 14 yerli turizm grubu ise yatırımlarına devam edecek. 28 otel, planlama ve yatırım aşamasında.

14. Ulusal Turizm Kongre Haberi

14. Ulusal Turizm Kongre

Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye'nin özellikle son yıllarda turizm pastasından ciddi bir pay almaya başladığını söyledi.


Kayseri'nin de turizm açısından pek çok avantaja sahip olduğunu belirten Düzgün, havalimanının şehre bu kadar yakın olduğu çok az şehir bulunduğunu, kente gelen turistlerin uçaktan indikten sonra 15-20 dakika içerisinde Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşabileceklerini kaydetti.


Buna rağmen kentin turizmden gereken payı alamadığını ifade eden Düzgün, "Türkiye'ye yılda 35 milyona yakın turist geliyor ancak bunların sadece yüzde 1'i kentimize geliyor. Zenginliklerimizle daha fazlasını hak ediyoruz. Hemen yanı başımızda milyonların ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi bulunuyor. Ciddi bir yönlendirmeyle bu turistleri kentimize çekebiliriz" dedi.


Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşandığına dikkati çeken Düzgün, "2012 yılı rakamlarına baktığımızda dünyada en çok turist kabul eden...