03 / 05 / 2024

1948 yılı emlak ilanları

1948 yılı emlak ilanları

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında 4 parça gayrimenkul İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış. Bakırköy'de 110 metrekare bahçeli ev 4 bin liraya, Kartal'da 914 metrekare arsa 914 liraya satılacakmış .

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir?

2017 yılı için gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki, 2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir? Ödeme nereye ve nasıl yapılır?

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Tasarıya göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Yeni inşa edilen binalardan 5 yıl emlak vergisi alınmayacak!

Canikli, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalara bina harcı istisnası ve imarla ilgili harçlara ilişkin istisna ile 5 yıl süreyle emlak vergisinden istisna getirileceğini söyledi.

Melikgazi 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit!

Büyükkılıç, 2015 yılı Emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak “Vergi mükelleflerimiz için gerekli kolaylıklar sağlandı. İşlemler bilgisayar ile yapılmaktadır.” dedi.

2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1948 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin nakil masrafı 2.5 milyon lira!

1948 yılında Dolmabahçe'de faaliyet gösteren Dolmabahçe Gazhanesi'nin Hasköy mıntıkasına nakli için, imtiyaz sahibi olan Fransa merkezli şirket, İstanbul Belediyesi'nden kendisine 2.5 milyon lira verilmesini istemiş.

1948 yılında Borsa Hanı'nın bulunduğu ada tamamen yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

1948 yılı emlak ilanları Haberi

1948 yılı emlak ilanları

(SATILIK EMLAK)


İstanbul Defterdarlığı'ndan:

                                                                                            Kıy.  Tem.

Dosya No.       Cinsi                                                            Lira  Lira

512-1731 Bakırköy, Zeytinlik Mah. Yakut So. eski         4.000  300

                  40, yeni ve taj 60 kapı sayılı 110.18          ...