23 / 12 / 2024

1956 yılında Sergi Sarayı

1956 yılında Sergi Sarayı

1956 yılında Beyoğlu ve Şişli'de yapılacak yollar, yıkılacak binaları tespit etmek üzere Vali'nin başkanlığında toplanmışlar. Sergi Sarayı ve Açıkhava Tiyatrosu'nun arasındaki saha da park ve orman haline getirilecekmiş.

1948 yılında Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyor!

1948 yılında Harbiye'de inşa edilecek, eski ismiyle, Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyormuş. İnşa edilecek bina yaz mevsiminde sergi binası olarak, diğer mevsimlerde ise spor binası olarak kullanılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Maçka'daki İtalyan Sefarethane binasını sergi binası yapmak üzere satın alacakmış. İnşası tamamlanmamış bir vaziyette bulunan binanın kıymeti 150 bin lira olarak tahmin edilmiş.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1958 yılında İstanbul Belediyesi 150 milyon liralık gayrimenkulünü satacakmış!

1958 yılında İstanbul Belediyesi 150 milyon lirayı bulan istimlak borçalarını ödeyebilmek için elindeki gayrimenkulleri satacakmış. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Beden Terbiyesi Müdürlüğüne verilecekmiş. Mısır Çarşısı'da Vakıflar'a devredilecekmiş.

1956 yılında Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu faaliyete geçecekmiş!

Et ve Balık Kurumu tarafından Haydarpaşa'da inşa ettirilen Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu, 1956 yılının şubat ayında faaliyete geçecekmiş. İnşası devam eden depo 1050 ton et, 300 ton balığı muhafaza edecek büyüklükte olacakmış.

1956 yılında atlı arabalar caddelerden ancak geceleri geçebilecekmiş!

1956 yılında atlı araba şoförleri tek tip elbise giyeceklermiş. Topkapı - Yeşilköy asfaltından atlı arabaların geçmesi yasağından sonra, atlı arabaların şehrin belli başlı caddelerinden, akşam saat 21'den sabah 6'ya kadar geçebilecekmiş.

1955 yılında İstanbul'da 13 milyon liralık istimlak yapılmış!

1956 yılında Vali Gökay, İstanbul Belediyesi'nin Şehir Meclisi'nde bütçe hakkında açıklamalarda bulunmuş. 1955 yılında 13 milyon liralık istimlak yapılmış ve bu Vali'ye göre bu bir rekormuş.

1956 yılında Levent'te metrekaresi 6 lira 25 kuruşa arsa!

Reşat Altın'ın 98 liraya satıldığı 1956 yılında, Levent'te içinde taş ocağı da bulunan 4 bin metrekare arsa, metrekaresi 6 lira 25 kuruştan 25 bin liraya satın almak mümkünmüş.

1956 yılında İstanbul, kaçak inşaatı takip için dört bölgeye ayrılmış!

1956 yılı mart ayından itibaren İstanbul'da kaçak inşaatın takibi için bir büro kurulmuş. Şehir Beyoğlu, İstanbul, Anadolu Yakası ve Adalar olmak üzere 4 bölgeye ayrılmış.

1956 yılında, Şehrin konut ihtiyacı blok apartmanlarla karşılanabilirmiş!

1956 yılında İstanbul'un imar planları etrafında tetkiklerde bulunan Prof. Högg çalışmalarını tamamlamış. Tramvayların kaldırılmasını uygun bulan Prof. Högg'e göre, şehrin konut ihtiyacı yalnızca blok apartmanlarla karşılanabilirmiş.

1956 yılında Vişnezade'deki belediye arsaları 4.500.000 liraya satılacakmış!

1956 yılında Beşiktaş'ın köklü semtlerinden olan Vişnezade'de bulunan, 500'den fazla aileyi barındıracak büyüklükte olan belediye arsalarına İşçi Sigortaları talip olmuş. Arsa 4 milyon 500 bin liraya satılacakmış.

1956 yılında İstanbul'un imarı için çok zamana ihtiyaç varmış!

1956 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Prof. Högg İstanbul'a davet edilmiş. İstanbul'un imarı için çok zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen şehircilik uzmanı Prof. Högg, Mimar Prost'un hazırladığı projelerden bazılarını da tasvip etmiş.

1956 yılında Sergi Sarayı Haberi

1956 yılında Sergi Sarayı



Beyoğlu ve Şişli'de yapılacak yollar, yıkılacak binalar tespit ediliyor.

S. Sarayı ile Açık Hava Tiyatrosu arasındaki saha da park ve orman haline getirilecek.


  Beyoğlu ve Şişli kazalarında yapılacak yolları ve yıkılacak binaları tespit etmek üzere dün Vali'nin başkanlığında bir fen heyeti her iki kazada teftişlerde bulunmuştur. Teftişlere Kabataş İskelesi'nden başlanmış, Taksim - Mete Caddesi, Harbiye - Şişli, Mecidiyeköy, Yıldız Yolu ile Beşiktaş güzergahına kadar devam etmiştir. 

  Opera binası önündeki yapının bir an evvel yıkılması istenmiş, bu arada Opera Binası inşaatı gezilmiş. Sergi Sarayı ile Açık Hava Tiyatrosu arasında kalan sahanın park ve orman haline getirilmesi kararlaştırılmıştır.

  Ayrıca Açık Hava...