08 / 05 / 2024

1957 yılında Fenerbahçe Burnu

1957 yılında Fenerbahçe Burnu

1957 yılında Fenerbahçe'de turistik yerin planı hazırlanmış. Fenerbahçe Burnu ile Kalamış bir su yolu ile ayrılacakmış, böylece turistik bir ada meydana getirilecekmiş. 200 odalı bir otel ve yat kulübü inşa edilecekmiş.

1957 yılında Beşiktaş, Arnavutköy Mahallesi'ndeki arsa 840 liraya satılık!

1957 yılında İstanbul Defterdarlığı satılık ve kiralık konutları duyurdu. İlanlar arasında yer alan Beşiktaş Arnavutköy Mahallesi'ndeki arsa 840 liraya satılıyormuş. 

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

1957 yılında İETT mensupları için Şişli Hürriyet Abidesi civarında site inşa edilmesine karar verilmiş.

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

1957 yılında, Mecidiyeköy'de Şişli Büyükdere Caddesi ile Beşiktaş Yıldız arasında Modern Mecidiyeköy Sitesi için imar planı hazırlanmış.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

1936 yılında evinin önünü en güzel süsleyenlere ikramiye verilmiş!

1936 yılında bahçe sahiplerine, evlerinin önünü güzel süslemeleri halinde ikramiye verilmiş.

PTT'den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!

PTT, 2023 yılında işe alım sürecini başlatmaya hazırlanıyor. PTT bu yıl 60 bin yeni personel almayı planlıyor. Uzun zamandır beklenen bu personel alım ilan sonunda duyuruluyor. Şu an 81 ilde PTT iş başvuru platformu aktif olarak kullanılabiliyor. İşte detaylar...

1948 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin nakil masrafı 2.5 milyon lira!

1948 yılında Dolmabahçe'de faaliyet gösteren Dolmabahçe Gazhanesi'nin Hasköy mıntıkasına nakli için, imtiyaz sahibi olan Fransa merkezli şirket, İstanbul Belediyesi'nden kendisine 2.5 milyon lira verilmesini istemiş.

1947 yılında Kuruçeşme'de modern kömür tesisat yapılacakmış!

1947 yılında Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yapan İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'de 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutan kömür depolarının yerine 370 metre uzunluğunda modern bir tesisat yaptıracakmış.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Haliç'e nakledilecek!

1946 yılında Belediye ile Dolmabahçe Havagazı Fabrikası arasında yapılan mukavelede fabrikanın Haliç'e nakledilmesine karar verilmiş. Gazhane, Haliç'te masrafları Belediye tarafından karşılanarak inşa edilecek yeni tesislerde faaliyet gösterecekmiş.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Halıcıoğlu'na kaldırılacak!

1946 yılında inşaatı devam eden İnönü Stadyumu'nun faaliyete geçecek olmasıyla Dolmabahçe Gazhanesi'nin bulunduğu yerde bulunması uygun görülmemiş. Yeni gazhanenin Halıcıoğlu'na, daha önceden belirlenen yere, nakledilmesi istenmiş.

1945 yılında Kuruçeşme imar planı tatbik edilecek!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, Bebek - İstinye yolunun tamamlanmasından sonra Kuruçeşme için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Plana göre Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'ün arkasında kurulacak bir kömür bölgesine nakledilecekmiş.

1957 yılında Fenerbahçe Burnu Haberi

1957 yılında Fenerbahçe Burnu



Fenerbahçe'de 200 odalı bir otel, üç motel ve bir plaj yapılacak


Fenerbahçe Burnu su yolu ile ayrılarak, ada haline getirilecek.


İstanbul'un turistik yerlerinin tespitine başlanmıştır. İlk olarak Florya, Fenerbahçe ve Boğaziçi'nde turistik yerlerin kurulmasına başlanmıştır. 12 yerde turistik tesisler yapılması da kararlaştırılmıştır.


  Fenerbahçe'de turistik yerin planı hazırlanmıştır. Burada, 200 odalı bir otel, 3 motel, üç dalga kıran bir yeni plaj, bir vapur iskelesi, gazino ve eğlence yerleri yapılacaktır.

  

  Fenerbahçe Burnu ile Kalamış'ın bir su yolu ile ayrılması, böylece Fenerbahçe'nin bir turistik ada olarak ortaya çıkarılması kararlaştırılmıştır. Ada bir köprü ile tramvay yoluna bağlanacaktır.


  Fenerbahçe'deki inşaat bittikten sonra, Kadıköy'den 30 metrelik...