26 / 11 / 2024

1963 yılında Küçükçekmece

1963 yılında Küçükçekmece

1963 yılında Küçükçekmecelilerin en büyük dertleri, 1934 yılından yurt dışına çıkan Ermenilerin, bıraktıkları Soğuksu Çiftliği ve Florya Çiftliği arazisi üzerinde kurdukları evlerinden kadastro kararıyla çıkarılmak istenmesiymiş.

1952 yılında köprüdeki en pahalı belediye dükkanlarının kira bedeli 2004 liraymış!

1952 yılında Köprü iskelesi altında belediyeye ait dükkanların ihalesi yapılarak kiraya verilmiş. Köprüde fiyatı 2004 liraya kadar kiralık dükkan yer alıyormuş. 

1933 yılında köylere millet bahçesi yapılmış!

1933 yılında köylere millet bahçelerinin yapılması için köy muhtarları ile görüşülerek gerekli araziler ayarlanmış.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1941 yılında Köçeoğlu Yalısı yıktırılacak!

1941 yılında Belediye, Bebek ile İstinye arasında açacağı yolun ortasında kalan Köçeoğlu Yalısı yıktıracakmış. Müzeler İdaresi yalının yıkılmamasını istemişse de Belediye yolun ortasında kaldığı gerekçesiyle yalıyı yıktıracakmış.

1941 yılında kömür depoları bulundukları yerde kalacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planını Prost'a hazırlatan Belediye, Kuruçeşme'deki kömür depolarının bir müddet daha bulundukları yerde kalmasına karar vermiş. Prost, Boğaz'da fabrika inşasının doğru olmayacağı görüşündeymiş.

1939 yılında kömür depoları Kuruçeşme'den kaldırılacak!

1939 yılında müstakbel İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da inşasına karar verilmesinden sonra Kuruçeşme'deki kömür depolarının nakli gündeme gelmiş. Dönemin hükümeti, kömür depolarını da liman mıntıkasında bulunmasını istemiş.

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında küçük bir kasaba olan Kartal, Kaymakam Bahir Öztrak'ın gayretleriyle içme suyuna kavuşacakmış. Yakacık suyunun açılacak su yollarıyla Kartal'a getirilmesi için 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmış.

1936 yılında kömür depoları Ortaköy'e taşınacak!

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'e doğru müsait bir alana taşınacakmış. Ortaköy'e taşınacak kömür depoları için 600 metrelik de bir rıhtım yapılacakmış. Yeni depolama alanı 1 milyon liraya mal olacakmış.

1963 yılında Küçükçekmece Haberi

1963 yılında Küçükçekmece



K. ÇEKMECE'DE 6 BİN BİNANIN TAPUSU İÇİN İHTİLAF ÇIKTI.


Evlerinden çıkmaları söylenen Küçükçekmeceliler endişe içinde. Tapu kayıtlarına itiraz ediliyor. 5 bin arsa da ihtilaflı.


   Küçükçekmecelilerin en büyük dertleri, 1934 yılında yurt dışına kaçan Ermenilerin bıraktıkları arazi üzerinde kurdukları evlerinden kadastro kararıyla çıkarılmak istenmeleri.


  Ermenilerden kalan iki büyük çiftlik var, Soğuksu ve Florya çiftlikleri. Ermenilerden devir alındıkları için ikisinin de bugün devlet arazisi olması lazım. Fakat kadastro kayıtlarına bakılırsa buraları iki kişinin mülkiyetinde görünüyor. İki çiftlik halindeki arazinin Küçükçekmece'ye uzanan ve az bir kısmını kaplayan Menekşe ve az bir kısmını kaplayan Menekşe ve Cumhuriyet mahallelerinde ise hemen herkes oturduğu yerin...