17 / 05 / 2024

1968 yılında Beşiktaş

1968 yılında Beşiktaş

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Beşiktaş'a 650 kişilik modern bir tiyatro binası yapılacakmış. Barbaros Meydanı'ndaki eski tramvay deposunun yerine inşa edilecek bina için, bütçeye 500 bin liralık tahsisat konulacakmış.

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Azap Kapıda Hacı Ama Mahallesi'nin, Yenikapı Caddesi'ndeki beş dükkan kiralıkmış.

1957 yılında Beşiktaş, Arnavutköy Mahallesi'ndeki arsa 840 liraya satılık!

1957 yılında İstanbul Defterdarlığı satılık ve kiralık konutları duyurdu. İlanlar arasında yer alan Beşiktaş Arnavutköy Mahallesi'ndeki arsa 840 liraya satılıyormuş. 

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

1957 yılında, Mecidiyeköy'de Şişli Büyükdere Caddesi ile Beşiktaş Yıldız arasında Modern Mecidiyeköy Sitesi için imar planı hazırlanmış.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Tahincioğlu’ndan 12,5 milyar TL'lik dev yatırım! Cumhuriyetin 100. yılında 5 yeni proje için düğmeye bastı!

Tahincioğlu Gayrimenkul, Cumhuriyetin 100. yılında 3'ü İstanbul'da olmak üzere 5 farklı projeyi hayata geçireceklerini ilan etti. "Yeni Yüzyıla Beş Yıldız" sloganıyla hayata geçirecek olan proje 12,5 milyar TL'ye mal olacak. 

1943 yılında Şişli ilçesi kurulacak!

1943 yılında Beyoğlu ve Beşiktaş ilçelerinden bazı kazaların ayrılarak Şişli ilçesinin kurulmasına karar verilmiş. Yeni ilçenin hudutlarını çizen heyet, Şişli'nin Beyoğlu ve Beşiktaş'tan alacağı mahalleleri gösteren bir kroki hazırlamış.

1942 yılında şehir hududu içindeki bataklıklar kurutulacak!

1942 yılında İstanbul'daki bataklıklar kurutulacakmış. Bu iş için Vilayet Sıhhat Müdürlüğü bataklıkların kurutulması için beş senelik bir plan hazırlamış ve bu planın tatbiki için 150 bin liraya ihtiyaç varmış.

1939 yılında beş senelik imar programı hazırlanmış!

1939 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı Nazım İmar Planı'nı uygulayacak olan Belediye, beş senelik bir program hazırlamış ve bu programı da önemine göre iki kısma ayırmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

1937 yılında Fenerbahçe ve Kalamış sayfiye yeri olacak!

1937 yılında Prost'un hazırlamakta olduğu İstanbul Nazım İmar Planı'na göre Fenerbahçe, Kalamış ve Mecidiyeköy birinci sınıf sayfiye yeri haline getirilecekmiş. Bu bölgelerin imar planı beş senede tatbik edilecekmiş.

1936 yılında Prost, limanın Yenikapı'da yapılmasına karar vermiş!

1936 yılında İstanbul'un müstakbel nazım planını hazırlayan Prost, inşa edilecek İstanbul Limanı için en müsait yer olarak Yenikapı'yı beğenmiş. Limanın Yenikapı'da inşasıyla birlikte Sirkeci Garı'nın buraya taşınması gündeme gelmiş.

1937 yılında Beşiktaş'ta uçak fabrikası kuruluyor!

1937 yılında Beşiktaş'ta, uçak modelleri ve planörler yapmak üzere uçak fabrikası kuruluyormuş. Atatürk tarafından ''Demirağ' soyadı verilen Nuri Demirağ tarafından kurulmakta olan fabrikada bütün çalışanlar Türk'müş

1968 yılında Beşiktaş Haberi

1968 yılında Beşiktaş



Beşiktaş'a 650 Kişilik Tiyatro Yapılacak


  Eğer İstanbul Belediyesi'nin yeni yıl bütçesine 500 bin liralık tahsisat konulursa, Beşiktaşlılar modern bir tiyatro binasına kavuşacaklardır.

  Bu konuda Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında bilgi veren Belediye Başkanı Haşim İşcan, tiyatronun Barbaros Meydanı'ndaki şimdi yıkılmış olan eski tramvay deposunun yerine inşa edileceğini söylemiştir.

  Tıpkı Fatih Tiyatrosu gibi tek katlı ve 650 kişi alacak şekilde inşa edilecek olan tiyatroda, sıcak ve soğuk hava tertibatı bulunacak, sahnesi Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnesi gibi döner olarak yapılacaktır.

  Kendisiyle konuştuğumuz Belediye Reisi Haşim İşcan, Beşiktaş gibi kalabalık bir semtin tiyatroya olan ihtiyacına değindikten sonra, eski tramvay deposunun yerine modern...