14 / 05 / 2024

1989 yılında Beykoz

1989 yılında Beykoz

1989 yılında Beykoz Belediyesi, Boğaziçi'ndeki yalıların ana arterlerde bir metreden yüksek bahçe duvarlarının yıkılması kararını almış. Yıkım kararı, yüksek bahçe duvarlarının Boğaziçi'nin manzarasını kapatması nedeniyle alınmış.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz Korusu'nu almak istiyor!

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz'da geniş bir arazi üzerine yayılmış olan Abraham Paşa veya Beykoz Korusu'nu almak istiyormuş. Aynı yıl Emlak Bankası'nın mülkiyetinde bulunan korunun değeri 30 bin liraymış.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'nde taksitle ev satacak!

1936 yılında Şirketi Hayriye İdaresi, Boğaz'ı imar etmek ve rağbeti arttırmak için Beykoz, Kandilli ve Kanlıca'da satın aldığı arsalara ucuz evler inşa edip, bu evleri isteyenlere taksitle satacakmış.

1935 yılında Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası üretime başlayacak!

1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla Türkiye'nin cam ihtiyacını karşılamak için kurulan Şişecam Topluluğu'nun Beykoz Paşabahçe'deki, 'Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası', 16 usta ve 120 amale ile üretime başlayacakmış.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

2005 yılında Uyum Villaları kurtarılacakmış!

1987 yılında durdurulan ve çürümeye terk edilen Sarıyer Maden Mahallesi'ndeki Uyum Villaları'nın durumu ve Beykoz'daki yarım kalan villalar, 2005 yılında yapılacak bir kanun değişikliğiyle çözüme kavuşturulacakmış.

2003 yılında Beykoz Kundura özelleştirilecekmiş!

2003 yılında Sümer Holding'in, Beykoz Kundura'nın özelleştirmesine yönelik pazarlık görüşmeleri yapılmış. Büyük bölümü deniz kenarında olmak üzere 182 dönüm arazisi olan işletmeye, 29 milyon 750 bin dolar teklifte bulunulmuş.

2003 yılında Tarkan beğendiği malikaneyi satın alamamış!

2003 yılında Tarkan, Beykoz Mahmutşevketpaşa'da işadamı Merdan Araz'ın sahibi olduğu malikaneyi satın almak istemiş. Araz'ın malikaneye 3 milyon dolar istemesiyle Tarkan, fiyatı pahalı bularak almaktan vazgeçmiş.

2003 yılında Anadoluhisarı, kültür hisarı haline dönüşecekmiş!

2003 yılında İstanbul'daki ilk Türk eseri olma özelliğine sahip Beykoz'daki ileri karakol olarak inşa edilen Anadoluhisarı, Beykoz Belediyesi'nin hazırladığı projeyle içinde konserlerin yapıldığı kültür hisarını dönüşecekmiş.

1989 yılında Beykoz Haberi

1989 yılında Beykoz



Yalılarda bir metreden yüksek duvar kalmayacak


Boğaz'da manzara yıkımı


Beykoz Belediye Başkanı Şevket Arıkan, yalıların bir metreden yüksek bahçe duvarlarının yıkılacağını açıkladı. Arıkan, ''Kimsenin manzarayı kapatmaya hakkı yoktu'' dedi.


Yalı duvarlarını, Çin Seddi'ne, Berlin Duvarı'na benzeten Belediye Başkanı, ''Sanki halkımızdan bir şey gizleniyor'' şeklinde konuştu.




Boğaz'da manzara yıkımı 


           Ferit FARSAKOĞLU


   BEYKOZ Belediyesi, Boğaziçi'ndeki yalıların bir metreden yüksek bahçe duvarlarının yıkılması kararını aldı. Yıkım kararının, yüksek duvarların Boğaziçi'nin manzarasını kapatması nedeniyle alındığını açıkladı. Yıkılacak bahçe duvarlarının...