30 / 04 / 2024

1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs

1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs ayı verileri açıklandı. Rapora göre; konut harcamaları yüzde 0,19 düşüş kaydetti.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Asgari ücretliler ile memurlar arasındaki maaş farkı 23 bin TL'yi aşabilir! SON DAKİKA! 

Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılmayacak olması, asgari ücretliler ile her 6 ayda bir zam alan kamu işçileri, memur ve emeklilerinin maaşlarının arasında uçurum oluşturacağı gündeme geldi. Farkın 23 bin TL'yi aşabileceği bekleniyor. İşte o rakamlar...

Asgari ücrette kritik ay! 2024 asgari ücret için iki rakam paylaşıldı! Asgari ücretliler dikkat!

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret bu ay belli olacak. Kritik ayın gelmesi ile vatandaşlar heyecanlanırken asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor? Asgari ücretliler dikkat...

Aile bazlı vatandaşlık maaşının detayları netleşti! Vatandaşlık maaşı nasıl alınır, şartları neler?

Aile Bazlı Vatandaşlık maaşı uygulaması başlatılacak. Aile Destek Programı kapsamında şimdi de vatandaşlık maaş ödemesi verilecek. İşte tüm detaylar...

Asgari ücretliler, memurlar ve emekliler bu zam haberi sizi daha da heyecanlandıracak!

Asgari ücretliler, emekliler ve memurların sabırsızlıkla beklediği Temmuz zammı gündemden düşmüyor. Yavaş yavaş şekillenen zamlı aylıkların detayları vatandaş tarafından merak ediliyor. Maaşlarda beklenen büyük artış ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Milyonlarca asgari ücretliler zamlar kapıda! Sözleşmenizi gözden geçirin!

Asgari ücretliler ne zaman yeni zam alacaklarını sorgulamaya başladı. İşte bu konuda yapılan son açıklamalar!

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Asgari ücrete ara zam bombası! Peş peşe açıklandı! Asgari ücretliler buz kesecek! Şimdi bakın!

Asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme bomba gibi düştü. Asgari ücrette ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı! Asgari ücretliler buz kesecek! Şimdi bakın!

Asgari ücrete 3. zam sinyaliyle yer yerinden oynadı! Asgari ücretliler her şeyi bırakın acilen bu habere bakın!

Asgari ücrete 3. zam gelip gelmeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki asgari ücrete 3. zam gelecek mi? Asgari ücretliler her şeyi bırakın bu habere bakın... 

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler havalara uçacak!

Milyonlarca asgari ücretli işçi Ocak 2023'ten itibaren alacakları daha yüksek ücreti aramaya başladı. Faruk Erdem hesabı yaptı! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler havalara uçacak! Tahmini rakamlar geldi. İşte detaylar...

Asgari ücrette zam fitili ateşlendi! Asgari ücretliler şimdi her şeyi bırakın, acilen bu son dakika haberine bakın!

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaş maaş zamlarındaki son durum ile ilgili gelişmeleri merak ediyor ve araştırıyor. Asgari ücrette zam fitili ateşlendi. Asgari ücretliler bu son dakika haberine bakmadan geçmeyin...

1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs Haberi

1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs ayı verileri açıklandı. 2019 Mayıs ayı itibarıyla yıllık ortalama yüzde 17,33, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalamada yüzde 22,77 arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'da mayısta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 1,02, toptan fiyatlar ise yüzde 2,17 artış gösterdi. İstanbul'da mayısta geçen yılın aynı ayına göre perakende fiyatlar yüzde 19,27, toptan fiyatlar yüzde 23,56 yükseldi.

Perakende fiyatlar mayıs ayında ev eşyasında yüzde 0,11 arttı. Söz konusu dönemde konut harcamaları ise yüzde 0,19 düştü.

Aynı dönemde toptan fiyatlarda ise işlenmemiş maddelerde yüzde 5,86, inşaat malzemelerinde yüzde 3,30 artış...