16 / 05 / 2024

2 kez konut kredisi alınır mı

2 kez konut kredisi alınır mı

Bir kimsenin aynı anda birden fazla ev alması durumunda, 2. ev için kredi kullanma olasılığının ne olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi? İşte yanıtı..

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Kahramanmaraş Elbistan'a 2 bin konut daha geliyor! İmzalar atıldı! Elbistanlılara yeni konut müjdesi!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan'a, 2 bin konut daha yapılacağının müjdesini verdi. 

Grand Sapphire Resort and Residences'ta hemen teslim fırsatı! 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar?

Grand Sapphire Resort and Residences, Kuzey Kıbrıs'ta hayata geçiriliyor. Hemen teslim fırsatıyla satışların sürdüğü projede, sayılı daire kaldı. Peki Grand Sapphire Resort and Residences'ta 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Meva Şehir 4+1, 3+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar? 

Ünsal Group tarafından Ankara'da inşa edilen Meva Şehir konut projesinde satışlar devam ediyor. Peki, Meva Şehir 4+1, 3+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor! Ucuz konut için başvurular başladı, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor. Ucuz konut için başvurular bugün itibarıyla resmen başladı, kaçırmayın...

Ev almak isteyenlere Belediye'den müjde: 6 adet 2+1 konut uygun fiyatla satılıyor! 

Gaziantep Karkamış'ta yer alan 6 adet 2+1 konut satışa çıkarıldı. Peki Gaziantep Karkamış'ta yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte o rakamlar...

Düzce'de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf!

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı peşinde yüzde 20 indirim ve 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Düzce'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı.

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı! Bu tarihi kaçıran çok üzülür!

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı... Bu tarihi kaçıran çok üzülür... Hemen bakın...

Asgari ücret zammı açıklandığı an harekete geçtiler! Etiketler günde 2 kez değişiyor! İşte detaylar!

Asgari ücret zammının açıklanması ile bazı marketler harekete geçti. Bu marketlerde etiketler günde 2 kez değişiyor. İşte detaylar!

2 kez konut kredisi alınır mı Haberi

2 kez konut kredisi alınır mı

Birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredileri, şartlara uygunluk teşkil eden meskenler için kullanılabiliyor.


Bir kimsenin aynı anda birden fazla ev alması durumunda, 2. ev için kredi kullanma olasılığının ne olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor. 


Farklı konutlar için bir kişi aynı anda birden fazla konut kredisi alabiliyor. Ancak bu durum konut kredisi verecek bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Ancak kredi koşulları uygunsa, ödemelerin kolaylığı açısından yeni alınacak kredinin de, mevcut kredi alınan bankadan alınması öneriliyor. 


Farklı bir banka seçilecekse de yeni bankaya eski kredinin borcu da ilave edilerek yeni kredi talebinde bulunulabiliyor. Alınan kredi ile eski kredinin borcu kapatılarak tek bankadan ödemeye devam edilebiliyor.


Kredi kullanıcısının 2. krediyi...