29 / 04 / 2024

Birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi?

Birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi?

Bir kimsenin aynı anda birden fazla ev alması durumunda, 2. ev için kredi kullanma olasılığının ne olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi? İşte yanıtı..



Birden fazla konut kredisi kullanılabilir mi?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredileri, şartlara uygunluk teşkil eden meskenler için kullanılabiliyor.


Bir kimsenin aynı anda birden fazla ev alması durumunda, 2. ev için kredi kullanma olasılığının ne olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor. 


Farklı konutlar için bir kişi aynı anda birden fazla konut kredisi alabiliyor. Ancak bu durum konut kredisi verecek bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Ancak kredi koşulları uygunsa, ödemelerin kolaylığı açısından yeni alınacak kredinin de, mevcut kredi alınan bankadan alınması öneriliyor. 


Farklı bir banka seçilecekse de yeni bankaya eski kredinin borcu da ilave edilerek yeni kredi talebinde bulunulabiliyor. Alınan kredi ile eski kredinin borcu kapatılarak tek bankadan ödemeye devam edilebiliyor.


Kredi kullanıcısının 2. krediyi alabilmesi için aranan koşullar:

- Mevcut kredinin aylık taksitlerinin düzenli ödenmiş ve ödeniyor olması gerekir.


- Alınacak yeni kredinin ödemesinin yapılabileceğini gösteren gelir belgesinin, bankaya sunulması gerekir.


- Eski kredi + yeni kredi aylık taksitleri toplamı, aylık gelirin %50'sini aşmaması gerekir.


Ev kredisi neye göre verilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön