25 / 07 / 2024

2 milyon metrekare imar

2 milyon metrekare imar

Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. İzmir'de 5 milyon metrekareye yakın alanda yapılan ayrıcalıklı imar uygulamalarıyla ilgili son kararı Danıştay verecek.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 TL oldu! 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 19 bin 653 lira, ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 16 yıl oldu.

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçede, kaç metrekare ev kiralanıyor? İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ev kiralamak ve satın almak isteyen vatandaşlar merakla son fiyatları araştırıyor. REIDIN tarafından yapılan araştırma kapsamında, 2 milyon TL'ye satın alınabilecek ve 10 bin TL'ye kiralanabilecek ortalama metrekare konut büyüklükleri açıklandı. İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

2,2 milyon metrekare hazine arazisi tarıma açıldı!

Kayseri'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla, hazinenin atıl durumdaki 3,3 milyon metrekare arazisinden tarıma uygun olan 2,2 milyon metrekaresi tarıma açıldı. 

2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı!

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlı şekilde projelerini devam ettirdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı" dedi.

Araplar 16 yılda Türkiye'den 11.2 milyon metrekare taşınmaz aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu'nun, 2003'ten bu yana Türkiye'den taşınmaz satın alan Araplarla ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi. 16 yılda Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin 11 milyon 186 bin 601 metrekare taşınmaz satın aldıkları açıklandı...

Bülent Ersoy Bodrum'dan 2 milyon Euro'ya villa aldı!

Ünlü şarkıcı Diva Bülent Ersoy, 2 milyon Euro vererek Bodrum’dan malikane satın aldı. Ersoy, 450 metrekare büyüklüğündeki lüks evinin tüm mobilyalarını yurt dışından getirtti...

Has Kale İnşaat'tan 46.2 milyon TL'ye 49 yıllığına kiralık otel ve AVM!

Has Kale İnşaat, Merkez ilçesinde bulunan 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM'yi ve 4 yıldızlı oteli 46.2 milyon TL'ye 49 yıllığına kiraya veriyor.

İstanbul'da 1,38 milyon metrekare yeni ofis alanı bulunuyor!

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 2. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; İstanbul'un ofis bölgelerinde, inşaat aşamasında yaklaşık 1,38 milyon metrekare ofis alanı bulunuyor.

Selenium Retro 2 bin metrekare sosyal alanıyla dikkat çekiyor!

Aşçıoğlu tarafından 100 milyon dolar yatırımla Ataköy'de hayata geçirilen Selenium Retro projesi 2 bin metrekare sosyal alanıyla dikkat çekiyor!

Fethiye Belediyesi'nden 1.2 milyon metrekare asfalt yol!

Fethiye Belediyesi 2016 yılının ikinci yarısında yaklaşık 1 milyon 218 bin metrekare asfalt yol yapacak.

Buharkent Belediyesi'nden 2 milyon 584 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Buharkent Belediye Başkanlığı'na ait olan 191.366 metrekare yüzölçümlü arazi 2 milyon 584 bin TL bedelle 1 Temmuz 2016 Cuma günü ihale edilecek.

2 milyon metrekare imar Haberi

2 milyon metrekare imar

 Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. 

Çoğu zaman da rant iddialarını gündeme getirir. 

O yüzden de zaten planlama ilkelerine göre ille de imar plan değişikliği yapılacaksa çok daha büyük ölçüde yapılmalıdır. 

Böylece bu değişiklikle oluşacak rant bir kişiye değil, o bölgede arsa sahibi olan herkese gider. 

Ama ne yazık ki Türkiye'de işler böyle yürümüyor. 

Karar verici mekanizmalar, parsel bazındaki imar plan değişikliklerini çok seviyor ve sık sık da uygulamaya geçiriyor. 



Birkaç ay önce yapılan bir plan değişikliği ile İzmir'de belki de bir kerede rekor sayılabilecek alanda parsel bazında imar plan değişikliği yapıldı. 

25 Nisan'da bu sütunlarda yayınlanan yazımda İzmir ve Manisa'nın 1/100 binlik planlarının Çevre Bakanlığı'nca onaylandığını ve iki aylık askı süresinin de sona erdiğini belirtmiştim. 

İşte o planlarla ilgili olarak Şehir Plancıları...