13 / 05 / 2024

2. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı

2. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı

Kadıköy Belediyesi, Ekolojiye duyarlı sürdürülebilir yerleşke kriterlerinin belirlenmesi projesi kapsamında 2. yeşil bina yeşil-mahalle-sürdürülebilir kentsel yaşam konferansı düzenliyor...

Almanya’da konut projelerindeki iptal oranı yüzde 22,2’yi buldu!

Almanya'da kredi faizleri ve maliyetlerdeki artış nedeniyle başlayan konut inşaatlarındaki iptal oranı ekim ayında yüzde 22,2'ye çıktı.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Reel Kesim Güven Endeksi 0,1 puan azalarak 108,2'ye geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran ayında bir önceki aya göre 0,1 puan düşerek 108,2'ye indi.

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Carrefour'dan 2023 indirimi! Tecno Pova Neo 2'de 2023'ün ilk kampanyası... 3 Ocak fiyat listesi

Tecno Pova Neo 2 Carrefour farkıyla geliyor. Yeni yıla kampanyalarla giren Carrefor, Tecno Pova Neo 2'ye CarrefourSA Kart'a özel  yüzde 9 indirim hakkı sunuyor. Peki Tecno Pova Neo 2 fiyatı ne kadar?

Euro bölgesinde kamu borcunun GSYH'ye oranı yüzde 94,2'ye erişti!

Euro Bölgesi'nin devlet borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYİH) oranı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 94,2 oldu.

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Sakın kaçırmayın! Turkcell Pasaj'dan Lenovo ThinkPad 2 E14 Gen 2'ye 2000 TL indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'da Lenovo'nun dizüstü bilgisayarı ThinkPad 2 E14 Gen 2'ye 2 bin lira indirim uygulandı! İndirimden yararlanmak için tek yapmanız gereken Turkcell Pasaj'ın resmi sitesi üzerinden satın almak!İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde cadde üzerinde yer alan 2 katlı metruk bina kendiliğinden yıkıldı.

2. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı Haberi

2. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı

Kadıköy Belediyesi, kentsel yenileme bölgeleri başta olmak üzere afet riski altındaki alanların/yapıların yenilenmesi sürecinde depreme dayanıklı aynı zamanda çevre dostu sürdürülebilir bina ve mahalle oluşumlarının hayata geçirilmesi için 'Ekolojiye Duyarlı Sürdürülebilir Yerleşke Kriterlerinin Belirlenmesi Projesi' kapsamında 4 Aralık 2012 Salı günü Kadıköy Belediyesi Meclis Binası Konferans Salonu'nda 2. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı düzenliyor.


İlki Yeşil Bina konulu olan konferansın ikincisi Yeşil Yerleşkeler-Yeşil Mahalleler konusunu...