03 / 05 / 2024

200 bin müteahhit

200 bin müteahhit

İnşaat sektöründe son iki yılda karlar yüzde 20’ lerden yüzde 8’ e kadar geriledi. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle karların düştüğü sektörde gelecekte konsolidasyonların olacağı belirtiliyor...

Bakan Özhaseki'den deprem konutu açıklaması: 1.240 yerde şantiyemiz var, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz

İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi açılış etkinliğinde yaptığı konuşan Bakan Mehmet Özhaseki yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini müjdeledi.

200 bin TL'si olan 32 günde tam bu kadar kazanıyor! Mevduat getirisi hesaplama! Banka mevduat faizleri Nisan 2024!

Yatırım yapıp kazanç elde etmek isteyen binlerce kişi son dakika mevduat getirisi hesaplama araştırması yapıyor. Peki banka mevduat faizleri ne kadar Nisan 2024? İşte banka banka 200 bin Türk Lirası'nın 32 günlük getirisi...

İBB'den Ramazan'da 200 bin aileye destek verilecek! İstanbullulara son dakika müjdesi!

İBB tarafından 200 bin aileye verilecek olan Ramazan ayı destekleri tek tek açıklandı. İşte İBB'nin Ramazan destekleri...

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Mevduat faizleri yeniden 21 senenin zirvesine yaklaştı: 200 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar 2024 Şubat?

Şubat ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde mevduat faizleri yeniden 21 senenin zirvesine yaklaştı. Peki 200 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar 2024 Şubat? İşte banka banka kazançlar...

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Nissan Qashqai e-POWER’da 200 bin TL'ye varan Şubat 2024 indirimi!

Fiyat listesi en çok merak edilen otomobiller arasında yer alan Nissan Qashqai e-POWER’da Şubat 2024 kampanyası başladı. Nissan Qashqai e-POWER’da Bireysel müşterilerimize özel olarak 200 bin TL'ye varan nakit alım indirimi sunuluyor. 

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

Tesla, 200 bin aracı geri çağırdığını duyurdu!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bir yazılım dengesizliği nedeni ile ABD'deki yaklaşık 200 bin aracını geri çağırdığı açıklandı.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Bakan Özhaseki'den depremzedelere müjde! 200 bin konutta sona yaklaşıldı! 1 ay sonra teslimlere başlıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun yapımının yakın zamanda biteceğini belirterek, bir ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeyi ziyaretleriyle birlikte vatandaşlara evlerinin teslim edileceğinin müjdesini verdi.

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.

Ev almak isteyenlere 200 bin TL'ye varan destek müjdesi! Bu şartları sağlamak yetiyor!

Yeni bir konut almak isteyen vatandaşlara 200 bin TL'ye kadar devlet desteği geliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, başvuru şartlarını sağlayanlar sadece 85 bin TL ödeyerek konut sahibi olabiliyor.

200 bin müteahhit Haberi

200 bin müteahhit

İnşaat sektöründe son iki yılda karlar yüzde 20’lerdenyüzde 8’e kadar geriledi. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle karların düştüğü sektörde gelecekte konsolidasyonların olacağı belirtiliyor.


Bir dönem yüzde 100’lere varan karların yaşandığı inşaat sektöründe karlar giderek eriyor. Özellikle son 2 yılda giderek artan arsa maliyetleri, sayısı artan konut projelerinin yanı sıra artan döviz kuru, demir çimento gibi diğer maliyetler nedeniyle karların artık yüzde 8-10 seviyesine geldiği belirtiliyor.


Sektör firmaları, gelecekte özellikle özkaynağı güçlü olan firmaların ayakta kalacağına işaret ederken, diğer firmalar arasında konsolidasyonların gündeme geleceğine dikkat çekiyorlar.


100 liraya imal edip 200 liraya satma anlayışı bitti


Çok karlı gözüken bir sektör olan konut sektörünün 2004’ten itibaren süreklilik kazanmasıyla karlarda düşüşler yaşanmaya başladığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Büyük firmalar artık bugünden yarına değişen...