29 / 04 / 2024

2011 Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu açıklandı

2011 Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu açıklandı

Doğalgaz aboneleri, 88 bin 943 faturaya itiraz etti, itirazların yüzde 66'sı değerlendirilmek üzere kabul edildi

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Kasım 2016 tarihinde 29892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Doğalgaz piyasası tarifeleri 2017!

Doğalgaz piyasası tarifeler yönetmeliği, 13 Ekim 2016 tarihinde 29853 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Ağrı ve Tunceli'ye doğalgaz müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Ağrı ve Tunceli için yeniden doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Doğalgaz abone bağlantı bedelleri 2016!

Doğalgaz abone bağlantı bedelleri, Doğalgaz Piyasası Mevzuatları çerçevesinde belirleniyor ve bir defaya mahsus olmak ve iade edilememek üzere tahsil ediliyor. Peki, doğalgaz abone bağlantı bedelleri 2016 ne kadar?

Doğalgaz yaptırım ve cezaları!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tüzel kişilere yapacağı yazılı ihtara rağmen mevzuata aykırı durumlarını devam ettirenlere hangi yaptırım ve cezaları uyguluyor? İşte doğalgaz yaptırım ve cezaları...

Doğalgaz para cezaları 2016!

2016 yılında uygulanacak doğalgaz para cezaları, 22 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 4646 sayılı doğalgaz piyasası kanunu tebliği ile açıklandı. İşte doğalgaz para cezaları 2016..

Gardabani Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin açılışı!

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Çalık Enerji'nin Gürcistan'da açtığı doğalgaz çevrim santralinin, ülkesinin enerji piyasası ve bağımsızlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kınık'a doğalgaz müjdesi!

Kınık'a doğalgaz iletim hattının gelmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) izin çıktı. Kınık Belediye Başkzanı Sadık Doğruer, "Kınık'ın yıllardır beklediği karar sonunda çıktı" dedi...

2011 Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu açıklandı Haberi

2011 Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu açıklandı


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) göre, faturalara itiraz sayısındaki artış ve şirketlerin başvuruları kabul etmesi, tedbir alınmasını zorunlu kılıyor. Yapılan itirazlarda, ölçme hassasiyeti, arıza, hatalı okuma, doğalgaz basınç seviyesi ve gaz kesintisi ilk sıralarda yer alıyor.


Doğalgaz dağıtım şirketleri ise geçen yıl 400 bin müşteriden fatura tahsil edememişti. EPDK, "2011 Yılı Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu" yayınlandı. Rapora göre geçen yıl için; doğalgaz dağıtım şirketlerine iletilen fatura itirazları; itiraz sayısı, itirazı kabul edilen müşteri sayısı, itirazı reddedilen müşteri sayısı ayrıntılı bir şekilde incelendi. Kurul, raporunda itirazlarla ilgili önemli bir tespite de yer verdi: 


2010 ile 2011 yılı karşılaştırıldığında, abone sayısındaki artışa paralel olarak fatura itiraz sayısında önemli oranda artış olduğu gözlenmiştir. Fatura itiraz sayısında görülen artış ile fatura itirazlarının yaklaşık yüzde 66'sının...