21 / 05 / 2024

2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Rapor sonucu

2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Rapor sonucu

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan '2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu'na göre, İstanbul ofis stoğunda devam eden inşaatlar nedeni ile 3 yıl içinde yaklaşık bir kat artış olması bekleniyor.

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

İpotekli konut satışlarında sert düşüş!

Satış şekline göre yapılan değerlendirmelerde yüzde 37,2 oranında gerileme ile beraber ipotekli satışlar, veri tarihindeki en düşük üçüncü çeyrek verisine geriledi.

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “TMB olarak her fırsatta dile getirmiş olduğumuz fiyat farkı, süre uzatımı ve tasfiye talepleri devam etmektedir.

Müstakil evlere talep patlaması yaşandı! 2002'den beri en yüksek ruhsat alımı gerçekleşti!

TÜİK 2023 yılının üçüncü çeyrek verilerine göre, bina ruhsatlarının yüzde 43,3 oranı 'bir daireli ikamet amaçlı binalar' için alındı.

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Üçüncü Çeyrek, Temmuz–Eylül, 2023 yılına ilişkin Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı.

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, son işlem gününü yüzde 0,55 primle 7 bin 705 puandan kapattı. Üçüncü çeyrek bilançolarının açıklandığı şu günlerde borsada özellikle hisse bazlı hareketler dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

Akıllı telefon pazarı yüzde 8 daraldı

Akıllı telefon pazarı yüzde sekiz oranında daralarak son on yılın en düşük üçüncü çeyrek seviyesine geriledi. İşte ayrıntılar...

Altın taş üstünde taş bırakmadı! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatları, haftanın üçüncü işlem gününde atağa geçerek taş üsütne taş bırakmadı. Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 27 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde sınırlı yükselişine devam ediyor. Milyonlarca yatırımcı altın fiyatlarını merak ediyor. Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 27 Nisan 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatları eriyor, altın almalı mıyım? Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 26 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Altın fiyatları düşerken yatırımcılar altın almalı mıyım sorusunu merak ediyor. Peki bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar?  26 Nisan 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatları tozu dumana kattı! 19 Nisan gram altın, çeyrek altın, tam altın, Ata altın ne kadar oldu? 

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları piyasalarda resmen tozu dumana kattı. Gram altın, çeyrek altı, tam altın, Ata altın ne kadar oldu?  19 Nisan 2023 altın fiyatları.

Altın uçuşa hazırlanıyor! Tutabilene aşk olsun! 5 Nisan gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu? 

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününe yukarı yönlü başladı. Altının ons fiyatı 2023 doları geçti. Altın uçuşa hazırlanıyor. Peki bugün gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu? 

2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Rapor sonucu Haberi

2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Rapor sonucu

 DEĞERLEME sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan '2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu'na göre, İstanbul ofis stoğunda devam eden inşaatlar nedeni ile 3 yıl içinde yaklaşık bir kat artış olması bekleniyor. Rapora göre, su an yeni geliştirilen ve inşaat halinde olan 3 milyon m2 stokla birlikte bugün 3.5 milyon olan ofis stoğunun 3 yıl sonra takribi 6.5 milyon m2'yi geçmesi bekleniyor. Raporda, Avrupa Yakası'nın A sınıfı ofislerde en yüksek doluluk oranına sahip bölgesinin Levent-Etiler-Maslak aksı olduğu görülüyor. Anadolu Yakası'nda ise Altunizade doluluk oranında, Ümraniye ve Kozyatağı ise birim kira değerinde...