30 / 04 / 2024

2014 ağustos Sanayi üretimi

2014 ağustos Sanayi üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 arttı.

Ağustos Gayrimenkul Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ağustos Gayrimenkul Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 13 milyon 760 bin TL sermaye bedeli ile Ali Vural Ak tarafından kuruldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

Mersin'de 3 bin metrekarelik imarlı arsa satılacak! İhalesi 23 Ağustos'ta!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan sanayi depolama alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 2,87 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ağustos 2021 sonuçlarına göre Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek ikinci aylık ihracatı kaydedildi.

İnşaat malzemeleri üretimi Ağustos'ta en yüksek seviyeye çıktı!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos ayı sonuçlarına göre, İnşaat malzemeleri üretimi Ağustos'ta en yüksek seviyeye çıktı...

Bursaray'da üçüncü faz Ağustos'ta!

Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları tamamlandı. Küçük Sanayi - Üniversite arasını kapsayan üçüncü fazın ise Ağustos ayında devreye alınması hedefleniyor.

Sanayi üretim endeksi ağustos sonuçları açıklandı!

Sanayi üretim endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 3,4, yıllık bazda yüzde 10,4 yükseldi.

Ağustos'ta 400 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos ayında 400 yatırım teşvik belgesi verildi.

İnşaatta Ağustos ayında 1,61 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD, ‘İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ağustos 2018 sonuçlarını açıkladı. 

Ağustos'ta 330 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos ayında 330 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 10 milyar 706 milyon 840 bin 386 lira olarak belirlendi.

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos ayı verileri açıklandı. Verilere göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi 90,07 puan oldu.

Osmaniye'da Ağustos ayında 584 konut satıldı!

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, TÜİK verilerine göre Osmaniye’de Ağustos ayında 584 konut satıldığını açıkladı.

Balıkesir Marangozlar Sitesi'nin ihalesi 1 Ağustos'ta!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek olan Marangozlar Sitesi'nin 1 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını söyledi.

2014 ağustos Sanayi üretimi Haberi

2014 ağustos Sanayi üretimi

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 1,8 arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, temmuzda bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,9, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 3,2 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,8, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,6 artış gösterdi.


Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde temmuzda yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü...