03 / 05 / 2024

2014 Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler

2014 Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler rehberi 2014, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Rehber, gayrimenkul alım-satımı sırasında vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini amaçlıyor. İşte vergi rehberi...

Özderici GYO'nun gayrimenkul davasıyla ilgili yeni gelişme!

Özderici GYO'nun aktifine alınan gayrimenkullerin elden çıkarılmasıyla ilgili davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

Özderici GYO'nun gayrimenkul satışı davasında şok karar!

Özderici GYO'nun aktifine alınan gayrimenkullerin elden çıkarılmasına dair kısmı ile 14 Kasım 2019 tarih ve 65/1459 sayılı kararının iptaline, dava talebi üzerine oluşturan diğer hususların reddine karar verildi. 

Ticari kazanç yönünden gayrimenkul satışı!

Gayrimenkul satışlarında devamlılık bulunmayan ve bir ivaz karşılığı olmak üzere 2007 tarihinden önce iktisap edilip 4 yıl ya da 5 yıl süre ile elde tutulan gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazançlar vergilendiriliyor.

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün 25 Mart! 

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında bulunuyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemeden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart... 

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.

2019 değer artış kazancı vergisi!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. 2019 değer artış kazancı vergisi ne zaman ödenecek?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Tapu harcı alan bankalar!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcı, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesi yapıyor. İşte tapu harcı alan banka listesi..

Değer artış kazancı vergisi muafiyeti 2018!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Peki, vergide muafiyet var mı?

Atıl ve ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin elden çıkarılması hızlandı!

RE/MAX Türkiye Kurumsal Gayrimenkul Direktörü Özdemir Çetin, kurumların sahip oldukları atıl ya da ihtiyaç fazlası gayrimenkullerin değerlendirilmesi için son dönemde birçok başvuru aldıklarını ifade etti.

Gayrimenkullerin elden çıkarılması nasıl olur?

Hürses Gazetesi köşe yazarı Av. Nazlı Gaye Alpaslan Gayrimenkullerin satışı, elden çıkarılması ve vergileme konusunu kaleme aldı. İşte Av. Nazlı Gaye Alpaslan'ın o yazısı...

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. En son 31 Mart'ta ödenecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün kaldı..

2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenecek değer artış kazancı vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar verilecekti. Ancak 2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı..

2014 Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler Haberi

2014 Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler rehberi 2014!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler rehberi 2014, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Rehber, gayrimenkul alım-satımı sırasında vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini amaçlıyor.


GİRİŞ 


Bu rehber, gayrimenkul alım-satımı sırasında vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesi için, mükelleflerimizin doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. 


Rehberde, gelir vergisinin konusu ve unsurları, gayrimenkul alım-satım işlerinde 'ticari kazanç - değer artış kazancı' ayrımı, gayrimenkul olarak tanımlanan mal ve hakların neler olduğu ve bu mal ve hakların elden çıkarılması sırasında elde edilen kazancın niteliği, safi değer artışının tespiti ve kazancın hangi hallerde beyan edileceğine dair açıklamalara ve gayrimenkul alım- satımında katma değer vergisi, 

gayrimenkul alım-satımında tapu harcı yükümlülüğü ve emlak vergisi yükümlülüğü konularına yer verilmektedir. 


1-GELİR VERGİSİNİN KONUSU VE UNSURLARI 

Gelir Vergisi Kanununda gelir, bir gerçek kişinin...