23 / 12 / 2024

2014 hasar tespiti eğitimleri

2014 hasar tespiti eğitimleri

Vatandaşlarda afet bilincini uyandırmak İçin harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan inşaat mühendisi ve mimara hasar tespit eğitimi vermeye başladı.

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

Araç sahipleri dikkat! O ödeme yapılacak! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası on binlerce bina yıkılırken, enkazın altında kalan çok sayıda araç da zarar gördü. Hurdaya dönen yaklaşık 2 bin araç, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alana geldi ve burada hasar tespiti yapılacak. Bulunamayan araçlar içinse ‘hırsızlık teminatı

Hasar tespiti yapılan bina sayısı belli oldu! İşte il il bina durumu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan hasar tespiti sonucunda 38 konut boşaltıldı.

İzmir Bayraklı Özgür Sitesi sakinlerinden 'hasar tespiti yeniden yapılsın' çağrısı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği deprem ile ilgili yaralar sarılmaya başlanırken, binaları hasar gören ve binaları oturulamaz hale gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 

Murat Kurum: İzmir'de hasar tespiti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen sel nedeniyle il müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Başakşehir Belediyesi, hasar tespiti için İzmir'e ekip gönderdi!

Başakşehir Belediyesi, İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında kentte yürütülen hasar tespit çalışmalarına katıldı. Belediyeye ait ekipler 382 binada çalışma gerçekleştirdi.

2014 hasar tespiti eğitimleri Haberi

2014 hasar tespiti eğitimleri


Vatandaşlarda afet bilincini uyandırmak, afetzede vatandaşları konusunda uzman hasar tespit personeli tarafından bilgilendirmek İçin harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan inşaat mühendisi ve mimara hasar tespit eğitimi vermeye başladı.


Mayıs ayından itibaren, Türkiye genelinde 15 ayrı bölgede,  AFAD ile koordineli olarak hasar tespit eğitimi vermeye başlayan bakanlık bu kapsamda, Haziran ayına kadar, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır,  Kars, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Van, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkâri, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Bayburt, Artvin, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin, Osmaniye ilerinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, İl Özel İdareleri ve Belediyelerde görevli toplam 240 Kamu personeline hasar tespit eğitimi verdi.


Hasar Tespit Eğitimlerinin yıl boyunca devam edecek. Bakanlık 2014 yılı...