09 / 05 / 2024

2014te piyasaların durumu nasıl olacak

2014te piyasaların durumu nasıl olacak

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş yaptığı açıklamada "2014 ’te belirsizliklerin azalmasıyla küresel piyasalarda ılımlı geçeceği öngörülen havanın iç piyasalara da yansımasını bekliyor" dedi

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

Piyasaların geleceğini etkileyen ABD Merkez Bankası (Fed) kararı merakla bekleniyor. Fed kararı altın, dolar ve kripto paraların yönünü belirleyecek. İşte detaylar...

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Seçim haftasına hareketli bir başlangıç yapan piyasalarda bütün gözler 28 Mayıs Pazar gününe odaklandı. Piyasaların sandıktan çıkacak sonuçlara ve daha sonrasında uygulanacak para politikalarına göre yönünü çizmesi bekleniyor.

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Piyasaların gözü bu haberde! 

Piyasaların gözü  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda. Peki Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? 

Seçimden sonra doların durumu ne olacak? Dünyaca ünlü iki bankadan gelen rakamlar duyanların aklını başından alacak!

Yurt içindeki tüm piyasalar ve yabancı yatırımcı 14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandı. Altın küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere paralel bir şekilde değer kazanırken kurlarda ise rekor seviyeler görüldü.

2023 KYK yurtlarının durumu! KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları ne zaman açılacak?

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? KYK yurtlarının son durumu nedir? İşte detaylar!

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Merkez bankalarından gelecek faiz açıklamaları para piyasalarını adeta kilitledi. Borsa ilk etaptaki düşüş eğiliminin ardından bir miktar toparlasa da euro ve altın fiyatları düşüşte. Peki, uzun vadede ibre hangi yatırım aracını gösteriyor?

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

Altın, dolar, gümüş, euro... Piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararında!

Altın, dolar, gümüş, euro fiyatları için gözler yarınki faiz kararına çevrildi. Piyasaların yakından takip ettiği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın açıklayacak. Faiz kararı öncesi, altın, dolar, euro ve gümüş ne kadar?

2014te piyasaların durumu nasıl olacak Haberi

2014te piyasaların durumu nasıl olacak


Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, küresel sermaye piyasalarındaki olumlu rüzgarın Türkiye’yi de pozitif etkileneceğini belirterek, “Küresel anlamda 2014’ün 2013’e göre daha iyi geçmesini bekliyoruz. Dolayısıyla bize de olumlu yansımasını bekliyoruz” dedi.  Ertaş, sermaye piyasalarının 2013’deki seyri ve gelecek yıl öngörülerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Küresel sermaye piyasalarında 2013 yılı içerisinde, son 10 yıldır görülmedik şekilde dalgalı seyir oluştuğunu ifade eden Ertaş, “Bunun sebebi de Fed’in politikasıyla ilgili bir yön, trend değişikliği. Fed, ne yapacağı konusunda adımı geçen haftaya kadar atmamıştı. 10 milyar dolarlık bir kesintiye gidecek. Tahvil alımlarında kısıtlamaya gidilmesine yönelik atılan adımların, sermaye piyasaları için de olumlu bir gelişme. Ekonomideki veriler iyi geliyor. Dolayısıyla sağlıklı, normal politikalar izlenmeye başlıyor. Her ay 85 milyar dolarlık bir tahvil alımı...