02 / 05 / 2024

2014te seyahat eden kişi sayısı

2014te seyahat eden kişi sayısı

Dünya Turizm Örgütü ( UNWTO ) tarafından açıklanan 2014 yılı ilk sonuçlarına göre uluslararası ziyaretçi trafiği yüzde 4,7 artarak 1 milyar 138 milyona çıktı.

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

Kiraladıkları evde hayatının şokunu yaşadılar!

Dünyanın bir çok ülkesine seyahat eden çift, kiraladıkları evde hayatının şokunu yaşadılar. Evlerindeki yangın sensöründen öyle bir şey çıktı ki, gözlerine inanamadılar.

Gebze-Darıca Metro Hattı'nda son durum ne?

Her gün iş için Kocaeli ile İstanbul arasında seyahat eden 1,3 milyon kişiyi trafik stresinden kurtaracak olan Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatı hızla ilerliyor...

Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Sahte seyahat belgesiyle Kocaeli'den Bartın'a gelmek isteyen 12 kişiden birinin COVID-19 testi pozitif çıktı. Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle aynı minibüste seyahat eden kişiler de karantinaya alındı...

Seyahat için üç ayda 10,7 milyar lira harcandı!

Bu yılın ikinci çeyreğinde yurt içinde ikamet eden 15 milyon 697 bin kişi seyahate çıkarken, toplam seyahat harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,8 artış göstererek 10 milyar 744 milyon 960 bin lira oldu.

DoubleTree by Hilton İstanbul Topkapı kapılarını açtı!

Hilton’u pazara liderlik eden 14 markası arasında yer alan of DoubleTree by Hilton, İstanbul’daki otel portföyünü genişletiyor. Yeni açılan 216 odalı DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapı,merkezi konumuyla hem keyif hem de iş amacıyla seyahat eden konuklara hitap ediyor.

YHT hatları 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşacak!

Türkiye’de hizmete girdiği 2009 yılından bugüne Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısı 22 milyonu aştı. 5 ayrı hatta toplam bin 213 kilometre olan YHT Hatları’nın 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşması hedefleniyor.

2014te seyahat eden kişi sayısı Haberi

2014te seyahat eden kişi sayısı

Ziyaretçi trafiği, Amerika'da yüzde 7, Asya Pasifikler'de yüzde 5, Avrupa'da yüzde 4, Ortadoğu'da yüzde 4 ve Afrika'da da yüzde 2 dolayında gelişme gösterdi. Öte yandan alt bölgelerden; Kuzey Amerika yüzde 8, Kuzeydoğu Asya, Güney Asya, Akdeniz, Kuzey Avrupa ve Karaibler'de de yüzde 7'şerlik yükseliş yaşandı. En çok ziyaretçi çeken ve gönderen Avrupa 2014'te yüzde 4 gelişme gösterirken, 22 milyon dolayında daha fazla ziyaretçi aldı. Avrupa toplamda 588 milyon ziyaretçiye ulaştı. Avrupa içinde büyümeyi, Kuzey ve Güney Avrupa ile Akdeniz kıyıları sürükledi. 


Diğer yandan Batı Avrupa yüzde 2 gelişirken, Orta ve Doğu Avrupa 2013 yılını tekrar etti. 2013'e göre 13 milyon daha fazla ziyaretçi çeken Asya ve Pasifıkler 263 milyon kişiye ulaşırken en iyi performans Kuzeydoğu Asya ile Güney Asya'da kaydedildi....