02 / 05 / 2024

2015 tapuda eksik beyan cezası

2015 tapuda eksik beyan cezası

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Tapudaki konut bedeli için uzmanlardan 3 uyarı!

Maliye Bakanlığı satışlarında, satış bedelini düşük gösterenlere yönelik çalışma başlattı. Buna göre tapuda eksik bedel gösterenler için alana da satana da 10 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Tapuda yanlış beyana çifte ceza!

Maliye, tapuda düşük konut bedeli gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz tespiti yaptıranlara ceza kesiyor. Tapuda eksik konut bedeli ödeyenler, aradaki farkın yanısıra tapu harcının 4’te 1’i kadar ceza ödüyor.

Tapuda eksik konut bedeli gösterenlere çifte ceza!

Bilgi işlem sistemini güçlendiren Maliye Bakanlığı, emlak alım-satımlarındaki tapu harcı ödemelerinin ve düşük bedel göstermekten kaynaklanan vergi kayıplarının peşine düştü.

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda harç oranları 2015!

Bir mesken, işyeri, arsa veya arazinin satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu işlem için tapu harcı ödeniyor. Peki, 2015 yılı tapuda harç oranları nelerdir? Tapuda harç oranları hesabı nasıl yapılır?

2015 trampa harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapuda ödenen harç bedelleri 2015!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre tapu alım satım işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapuda ödenen harç bedelleri 2015..

Tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tapu harcı ödeniyor. Satış bedelini düşük beyan ederek, tapuda eksik harç ödeyenlere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası ne zaman gelir?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Tapuda trampa harcı 2015!

Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen trampa işlemi için harç ödenmesi yapılması gerekiyor. İşte, tapuda trampa harcı 2015!

2015 tapuda eksik beyan cezası Haberi

2015 tapuda eksik beyan cezası

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda ödenecek bedel, gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. 

Örneğin 100 bin TL'lik bir gayrimenkulün satışının olduğunu düşünelim. Bu durumda, hem alıcının hem de satıcının 2 bin TL harç ödemeleri gerekiyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan tapu döner sermaye bedelini ödemeleri gerekiyor.


Kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. 


Tapuda eksik beyan cezası 2015

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek...