15 / 05 / 2024

2015 Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları

2015 Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı kapsamında, işverenin birtakım sorumlulukları bulunuyor. Peki, inşaat işlerinde işverenin sağlaması gereken yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları 2015 nelerdir?

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Adana Yüreğir'de rezerv yapı alanları imara açıldı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri’nde vatandaşların inşaat yapmasını engelleyen rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı.

Kentsel dönüşümde üst belge şartı kalktı!

Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarında yürütülecek kentsel dönüşüm projelerinde görev alacak müteahhitler için aranan üst belge şartı kaldırıldı.

Kentsel dönüşüme bakanlıktan tam destek!

Riskli veya hasarlı yapılarda oturanlara yıkım aşamasından taşınma sürecine kadar destek sağlanıyor. Ayrıca, bakanlık tarafından ilan edilen riskli ve rezerv yapı alanlarında dönüşüm yapılıyorsa, bu süre 36 aya kadar uzayabiliyor.  

Malatya Yeşilyurt'un mimari yapısı tehlikede!

Şehrin mimari yapısındaki tehlikeden bahseden Malatya Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Şahin, “Şehrin siluetini bozmadan, depreme dayanıklı yeni yapı alanlarını, stoklarını oluşturmalıyız'' dedi.

Türkiye’den Erbil’e imar atağı!

Kuzey Irak ve Türkiye arasında yaşanan sorunlar Türk Hava Yolları’nın Erbil'e yeniden seferler başlatmasıyla normale döndü. Petrol, gıda, inşaat ve alt yapı alanlarında Kuzey Irak'ta varlığını sürdüren Türk firmaları ülkede yeniden söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Çarpık kentleşme toplum psikolojisini olumsuz etkiliyor!

Çarpık ve plansız kentleşmenin insan ve toplum psikolojisini olumsuz etkilediği duyuruldu. Şehir plancıları, imar planında yoğunluk artışı söz konusu olan bölgelerde o artışa paralel ihtiyacı karşılayacak sosyal ve teknik alt yapı alanlarının ayrılmadığına dikkat çekti. 

Malatya Çakmak Kışlası için rezerv yapı alanı teklifi!

Kentteki çarpık ve sağlıksız alanları Kentsel Dönüşüm Projesi ile modern ve güvenli alanlar haline getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi düzenli şehirleşme ve gelişme için rezerv yapı alanları oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği!

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik esasları..

Kocaeli Gölcük'te acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli İli Gölcük İlçesi'nde ilan edilen riski alan ve rezerv yapı alanları sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma yapılacak.

Torba Tasarı'da riskli alanların dönüştürülmesi kanunu kabul edildi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulması hakkında değişiklik yapan tasarı kabul edildi.

Emlak alanların oranı yüzde 3’e yükseldi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm kira miktarları!

Kentsel dönüşüm dahilinde riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira miktarları ne kadar?

2015 Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları Haberi

2015 Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları

Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı kapsamında, işverenin birtakım sorumlulukları bulunuyor. Yapı alanında uygun sağlık ve güvenlik şartlarının devamının sağlanması için, işveren ve alt işverenler; özellikle birinci fıkranın uygulanmasında Ek-4’te belirtilen asgari şartları dikkate alarak uygun tedbirleri alırlar.


Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları..

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde ek-4'te yer alan yükümlülükler, yapı alanının özelliğinin, yapılan iş ile tehlikelerinin ve çalışma şartlarının gerektirdiği durumlarda uygulanır.


Yapı alanındaki çalışma yerleri için genel asgari şartlar

Yüksekte çalışma

1– Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma; yüksekte çalışma olarak kabul edilir.


2– Yüksekte yapılan çalışmalarda aşağıdaki hususlara uyulur:

a) Yüksekte yapılması zorunlu olmayan montaj ve benzeri çalışmaların mümkün olduğunca öncelikle...