06 / 05 / 2024

2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri

2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri

2015 yılının Ağustos ayında tarım sektöründe çalışan sayısı 202 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 636 bin arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 22,2'si tarım, yüzde 19,3'ü sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 51'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Skoda’da açıkladı! Yılın son günlerinde 25 bin TL zam yaptı...

Skoda markası tarafından yapılan açıklamada yüm modellerine 25 bin TL daha zam yapıldığı kaydedildi. Geçtiğimiz ay tüm model ve paketlerine 25 bin TL zam yapan marka aralık ayı fiyat listesinde de aynı şekilde fiyat artışına gittiğini açıkladı. İşte 2023 yılının son sıfır Skoda modellerinin listesi

Yılın en iyi 4x4 ve pick-up modeli seçilen Ford Ranger’a tam 136 bin 100 TL zam!

Ford’un tek 4x4 modeli olan ve yılın en iyisi seçilen Ford Ranger’a tam 136 bin 100 TL zam geldi! Ford, Ranger modelinin güncel fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı.

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, merakla beklenen yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonunu değerlendirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonununa ilişkin değerlendirmelerini yayımladı.

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

Cari işlemler dengesi mayısta 7,9 milyar dolar açık verirken, kesintisiz açık verilen dönem 19 aya, beş aylık açık 37,7 milyar dolara ulaştı. Yıllık cari açık yaklaşık 60 milyar dolarla son 11 yılın en yüksek düzeyine çıktı.

İhtiyaç kredisinde faiz artışı durmuyor! Faizler son 5 yılın zirvesinde! İhtiyaç kredisi faizi yüzde 40’a dayandı!

Faiz oranlarındaki yükselişe rağmen tüketici kredilerine olan talep devam ediyor. İhtiyaç kredisi faizlerinin ise yüzde 39’lu seviyeleri aşarak son 5 yılın zirvesine çıktığı görülüyor.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Altının piri İslam Memiş yeni yıl rekorunu önceden açıkladı! Gram altın bu kadar olacak! Altını olanlar bayram edecek

Merkez Bankası faiz kararının ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. Yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi?'' sorusunun yantıını araştırırken Altının piri İslam Memiş yeni yıl rekornun çnceden açıkladı.  İşte gram altın tam bu kadar olacak! Altını olanlar bayram edecek!

2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri Haberi

2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 837 bin kişi artarak 27 milyon 150 bin, istihdam oranı ise 0,7 puanlık yükselişle yüzde 46,8 oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, istihdam edilenlerin sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 837 bin kişi artarak 27 milyon 150 bin, istihdam oranı ise 0,7 puanlık artışla yüzde 46,8 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,3, kadınlarda ise yüzde 27,9 olarak hesaplandı.


Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 202 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 636 bin arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 22,2'si tarım, yüzde 19,3'ü sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 51'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.


Hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 1 yıllık dönemde 0,6, tarım...