29 / 04 / 2024

2017 İndirimli çevre temizlik vergisi

2017 İndirimli çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi, her sene belediyelerin temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, 2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması ne kadar?

Antarktika'da Çevre Koruma Protokolü'nün Uygulanmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Antarktika Andlaşma Bölgesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti faaliyetlerinin, 2017 yılında kabul edilen Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'nde belirtilen şartlara uygun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlendi.

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

Kentsel dönüşümde 2017'de 783.9 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2017 yılında kentsel dönüşüm kapsamında 2017'de 783 milyon 910 bin lira kira yardımı ödendi.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

2017 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Bugün içerisinde ödeme yapmayan vergi mükelleflerini vergi cezası bekliyor..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yarın bitiyor!

2017 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme dönemi yarın mesai bitiminde sona eriyor.

Çevre temizlik vergisi 2017 ödemeleri bitiyor!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre ve temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor..

CNR Emlak Fuarı 2017 açıldı!

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenen CNR Emlak Fuarı 2017 kapılarını açtı.

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar teslim edilecek..

Kasım ayında ödenen vergiler 2017!

2017 yılı Kasım ayında ödenen vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve miras vergisi olarak sıralanıyor...

7 soruda çevre temizlik vergisi 2.taksit ödemeleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi 2017 2.taksit ödemeleri Kasım ayının sonuna devam ediyor. Peki kimler ne kadar vergi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Konut çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

Konutların su faturasına belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için tahsil edilen çevre temizlik vergisi yansıtılıyor. Peki konutlar için ne kadar vergi ödemesi yapılıyor?

Dükkan çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi devam ediyor..

2017 çevre temizlik 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi için 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Peki, 2017 çevre temizlik 2. taksiti ne zaman ödenecek? İşte vergi ödeme tarihleri..

2017 İndirimli çevre temizlik vergisi Haberi

2017 İndirimli çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Verginin mükellefi konut ve işyeri kullanıcıları olup, arsa ve arazi sahibi ve kullanıcılarından bu vergi alınmıyor.


Ayrıca kullanılmayan gayrimenkuller de beyan edilmesi durumunda vergi ödemelerinden muaf oluyor. Vergi için ödenecek bedel normal yörelerde ve büyükşehirde farklı oranlarda hesaplanıyor. 


Kanunen vergide indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, 2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması ne kadar?


İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2017

2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin on ikinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu; beşinci fıkradaki tarifede yer alan bina gruplarını belirlemeye ve bu maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan tutarları yöreler, belediyelerin nüfusları ve bina grupları itibarıyla ayrı ayrı dörtte birine kadar indirmeye veya yarısına kadar artırmaya yetkilidir.” hükmü yer almaktadır.


Bu...