28 / 04 / 2024

2018 İstanbul İmar Yönetmeliği maddeleri

2018 İstanbul İmar Yönetmeliği maddeleri

İstanbul İmar Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre 4 ve daha fazla kata sahip yapılarda asansör tesisi zorunlu hale geldi. 

İBB'ye ait Beşiktaş'taki arsa 665 milyon liraya KİPTAŞ'a satıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta yer alan arsa 665 milyon TL karşılığında KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş'ye satıldı.

İmar Müdürlüğü harçları 2022!

İmar Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için ne kadar ücret ödeneceği her sene başında belirleniyor. İşte İstanbul İmar Müdürlüğü harçları 2022...

İstanbul’da 35 bin konut yenilenecek!

İBB iştirakleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın bulunduğu Şehircilik Grubu'nun koordine ettiği İstanbul Yenileniyor Platformu'nda İstanbul'da bütün yenileme başvurularının tek bir merkezde toplanıyor. Peki platform nasıl işliyor?

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

Çatılar nasıl daha kullanışlı hale getirilebilir?

İBB İmar Müdürlüğü'nün düzenlediği İstanbul İmar Yönetmeliği Çatı Uygulamaları Mevzuat Çalıştayı'nda evlerin bir parçası olarak görülen çatılarda tarım yapılabileceği konuşuldu...

Onur Soytürk kimdir?

İstanbul İmar AŞ Genel Müdürü Onur Soytürk oldu. Peki Onur Soytürk kimdir? Onur Soytürk hangi işlerde görev yaptı?

İstanbul İmar AŞ Genel Müdürlüğüne Onur Soytürk atandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul İmar AŞ Genel Müdürlüğüne Onur Soytürk getirildi...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sene başında yürürlüğe konulan İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme yapıldı. İstanbul İmar Yönetmeliği Değişiklik Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2018!

İstanbul İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler...

Çekmeköy Saklı Vadi Konakları fiyatları 2018!

Çekmeköy Saklı Vadi Konakları fiyatları 2018 haberimizde yer alıyor. Burçlar Yapı tarafından İstanbul Çekmeköy'de inşa edilen proje 86 daire ve 8 mağazadan oluşacak. 

TOKİ Silivri kura sonucu sorgula 2018!

TOKİ tarafından İstanbul Silivri’de dar ve orta gelirli vatandaşlar için satışa sunulan 1.356 konutun kura çekilişi tamamlandı. İşte TOKİ Silivri kura sonucu sorgulama 2018 sayfası..

TOKİ Silivri kura sonuçları kazananlar listesi 11.07.2018!

TOKİ Silivri kura sonuçları kazananlar listesi 11.07.2018 detayları haberimizde yer alıyor. TOKİ İstanbul Silivri 1. ve 2. Etap Projesi'nde kura çekilişi bugün başlayacak ve yarın da devam edecek.

2018 İstanbul İmar Yönetmeliği maddeleri Haberi

2018 İstanbul İmar Yönetmeliği maddeleri

İstanbul İmar Yönetmeliği tam metni devamı...

Parsele ilişkin hükümler

MADDE 9 – (1) Parselasyon planına göre müstakil yapı yapılmasına müsait tapuya tescilli imar parseli oluşması ve mülkiyet değişikliği olmaması halinde; yapılaşma için parselasyon planının tamamının tapuya tescil şartı beklenmez.

(2) Parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan arsalar mevzuat hükümlerine göre yapı yapılmasına müsait hale getirilinceye kadar veya bu mümkün olmadığı takdirde kamulaştırılıncaya kadar, bu parsellerdeki mevzuatına uygun yapılmış mevcut yapıların olduğu gibi kullanılmasına izin verilir.

(3) Tamamı umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan veya kalan parçası plan ve bu Yönetmelik hükümlerine göre yapı yapılmasına müsait olmayan arsalar, kamulaştırılıncaya kadar sahipleri tarafından olduğu gibi kullanılmaya devam olunur.

(4) Her iki yanındaki komşu parsellerin mevzuatına uygun olarak yapılaşmış olması veya bir tarafındaki komşu parselin mevzuatına uygun olarak yapılaşmış...