17 / 05 / 2024

2019 dış borç ne kadar

2019 dış borç ne kadar

Kısa vadeli dış borç stoku, eylül ayında geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 6 artış göstererek 121,3 milyar dolar oldu.

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Her 100 liralık vergi gelirinin 20 lirası faize gidiyor!

Bu yıl ilk dokuz ayda yüzde 127,3 artışla 471 milyar liraya ulaşan yönetimin iç ve dış borç faiz ödemeleri geçen yılın tamamındaki rakamı 160 milyar lira da aştı. 2024-2026 döneminde toplam 5,4 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak.

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Hazinenin döviz olarak yaptığı borç miktarı 3,8 trilyon lirayı buldu!

Merkezi yönetim dış borçlarının yanı sıra, iç borçlanmasını da dövize dayalı yapınca yüksek oranda dolarizasyon yaşanmaya başladı. Dış borçlarla birlikte Hazine’nin toplam dövizli borç stoku 3 trilyon 772 milyar liraya ulaştı. Toplam borç stokunun yüzde 67,1’i ise dövize dayalı.

Türkiye’ye acilen 200 milyar dolarlık dış kaynak lazım!

Seçimlerin ardından ekonomide dengeleri yeniden kurmak için finansman arayışına giren Türkiye’nin, dış borç geri ödemeleri, cari açık finansmanı ve deprem maliyetleri gibi nedenlerle, bir yıl içerisinde 200 milyar doların üzerinde dış kaynak bulması gerekiyor.

Ünlü profesörün dolar tahmini panik yarattı: Vatandaşlar ev ve arabalarını satarak dövize yöneldi!

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Birleşmiş Milletler raporu, Türk Lirası'nın değer kaybını ve doların geleceğini analiz ederek önemli uyarılarda bulundu. Dış borçlardaki yüksek risk, cari açık ve reel faiz politikası gibi faktörler, doların Türk Lirası karşısında değerini nasıl etkileyec

Dolar arttıkça fakirleşiyoruz! Dış borçta 1 aylık kur farkı yükü 2,8 trilyon lira!

Seçimlerden bu yana dolar kurunda yaşanan yüzde 29,75’lik liralık artış, Türkiye’nin toplam dış borcunun TL karşılığını 2 trilyon 816 milyar lira büyüttü.

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart tarihi itibarıyla Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 475,7 milyar dolar olduğunu belirtti.

Asgari ücrete ara zam gelmeden hemen bunu yapın! Haziran'da öderseniz tam bu kadar tutar cebinizde kalacak! 

Asgari ücrette yaşanacak artış SGK'ya askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması maliyetlerini de artıracak. Temmuz'dan önce ödeyenlerin daha az ödeme yapacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Cari açık büyüyor! Dış finansman ödemeleri için acilen 210 milyar dolar lazım!

Ekonomideki kötü gidiş, cari açığın artması, dış borç geri ödemeleri ve deprem maliyetleri nedeniyle yaklaşık 210 milyar dolarlık bir dış finansmanın Türkiye’ye giriş yapması gerekiyor.

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Aralık 2022'den itibaren brüt ve kesin dış borç ikmali, Hazine emniyetli dış borç ikmali ve kamu net borç ikmali ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç ikmali verilerini açıkladı. Türkiye'nin brütte dış borç ikmali 459 milyar dolara çıkarak rekor kırdı.

2019 dış borç ne kadar Haberi

2019 dış borç ne kadar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Eylül 2019 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklandı. Buna göre, eylül sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku, 2018 sonuna kıyasla yüzde 6 artışla 121,3 milyar dolar oldu. Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 0,4 azalarak 56,9 milyar dolar, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 12,8 artarak 58 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Bankaların yurt dışından kullandıkları kısa vadeli krediler, geçen yılın sonuna göre yüzde 14,2 azalarak 9,5 milyar dolara geriledi. Banka hariç yurt dışı yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı yüzde 8,6 artarak 20,6 milyar dolara, yurt dışı yerleşik bankaların mevduatı da yüzde 1,5 artışla 13,2 milyar dolara yükseldi.

Yurt dışı yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları geçen yılın sonuna göre...