09 / 05 / 2024

2022de evimi sattım

2022de evimi sattım

Evini satarak gelir elde eden vatandaşlar hangi vergiyi, ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Depremde 150 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi yakalama kararına rağmen mal varlığını sattı!

6 Şubat depremlerinde 150 kişinin öldüğü Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu’nun yurt dışı yasağı ve yakalama kararı olmasına karşın mal varlığını sattığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

Enflasyonun son bir senede meydana gelen tırmanışı ev sahibi ve kiracılar arasında da maddi nedenlerden kaynaklı ihtilafları zirveye çıkarırken, davalarda ev sahibi ve kiracı ihtilafından kaynaklı olanların oranı yüzde 30’a tırmanmış durumda.  Kiracısını çıkararak daha yüksek bedelle mülkünü kiralam

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

Altın ve dolar piyasasında yaşancak büyük tufan ne zaman kopacak. Piyasaların yakından takip ettiği bir isim olarak son dönemde ismi ön plana çıkan İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara çok çarpıcı uyarılar yaptı.

Hububat sektöründen yılın ilk yarısında 5,44 milyar dolarlık ihracat: İşte en çok mal sattığımız ülkeler

Türkiye'de hububat sektörü yılın ilk yarısında ihracat odaklı büyüdü. Türkiye'den başta Irak, ABD ve İsrail'e gönderilen ürünlerle toplamda 5,5 milyar dolara yakın satış gerçekleştirildi.

Evimi sattım emlak vergisi ödeyecek miyim?

Ev alım satım işlemi taraflara bazı vergi mükellefiyetlerini de yükleyebiliyor. Ev satışında bulunanlar ödeyecekleri vergileri merak ediyor. Peki, siz de "Evimi sattım emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?

Evini satarak gelir elde eden vatandaşlar hangi vergiyi, ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Deniz GYO, Başakşehir Hoşdere'deki 1 bağımsız bölümü 967.6 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi, 268 ada 1 parselde konumlanan, G Blok içerisinde yer alan 34 no.'lu 1 adet bağımsız bölümü 2 Aralık 2021 tarihinde KDV dahil 967 bin 600 TL bedel ile sattı.

Konut fiyatlarındaki artış nasıl yavaşlar?

BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, konut fiyatlarının nasıl normale döneceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akkuş, "Beylikdüzü'nde 700 bin TL'ye sattığımız konut 2 milyon TL'ye çıktı. Bu durum demir ve çimento fiyatlarının yükselmesinden kaynaklandı" diye konuştu.

Koray GYO Elit Residence'taki bağımsız bölümü 6.5 milyon TL'ye sattı!

Koray GYO ekspertiz değeri KDV hariç 5 milyon 200 TL olan İstanbul ili, Şişli ilçesi, Meşrutiyet Mahallesi, 1905 ada 48 parsel 17.kat (Elit Residence) 42 no'lu bağımsız bölümü KDV hariç 5 milyon 508 bin 474,60 TL'ye sattı.

Aykut Erdoğdu'nun 'sattım' dediği arsalar hala satılmadı!

CHP’li belediyeleri haraca bağladığını açıklayan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, seçim giderleri için eşine ait olan 9 gayrimenkulü sattığının da yalan olduğu öğrenildi. 

Yeşil GYO Esenyurt'taki 68 bağımsız bölümü 55.5 milyon TL'ye Wowwo E Ticaret'e sattı!

Yeşil GYO, İstanbul ili Esenyurt ilçesi 2945 Ada 35 Parselde 63 adet, 2947 Ada 48-49 Parsellerde 5 adet olmak üzere toplam 68 adet 5.120 m2 bağımsız bölümü Kdv dahil 55 milyon 500 bin TL'ye Wowwo E Ticaret'e sattı.

Miras kalan arsa mirasçılar arasında nasıl bölüşülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamızdan kalan arsamız var. Bunun 3/5’i ağabeyimin, 2/5’i benim. Ağabeyim bu arsanın tamamını istedi, dava açtı. Avukatı ‘satarız’ dedi, teklif ettiğim rakamı kabul etti, ‘tamam ben sattım’ dedi. Şimdi arıyorum bulamıyorum. Bu durumda ne olur?' sorusunu cevapladı.

2022de evimi sattım Haberi

2022de evimi sattım

Gayrimenkulünü satarak gelir elde edenler vergi mükellefi olabiliyor. Vergi, Gelir Vergisi Kanunu'nun 80'inci maddesi uyarınca doğuyor.  Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi, miras ve bağış yolu ile alınan konutlar hâriç, gayrimenkul alış tarihinden itibaren "tam 5 yıl geçmeden" satılması ve satış yapılan yılın istisna tutarı üzerinden bir kazanç elde edilmesi durumunda ödeniyor. 

5 yıldan sonra satılan gayrimenkullerden elde edilen gelir, değer artış kazancı vergisine girmiyor. Vergide her yıl istisna tutarı belirleniyor. Peki, siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİ İSTİSNASI 2022

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 317 Seri No.lu Genel Tebliği ile 2022 yılı için 25.000 TL, 2021 yılı için 313 Seri No.lu Genel Tebliği ile 19.000 TL olarak belirlendi.

DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİ...