28 / 04 / 2024

2023 seçimler

2023 seçimler

Türkiye'de son aylarda bozulan ekonomi erken seçim ihtimalini beraberinde getirir mi? Siyasi kulislerde 2022'nin sonbaharında erken seçim olabileceği dillendiriliyor. Enflasyonun hızlı artışı, enerji ve gıda sektöründeki aşırı pahalılık sandığı seçmenin önüne koyabilir mi?

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

YSK Sandık görevlisi ücretleri hesaplara ne zaman yatacak? 2023 Seçim görevlisi ücreti ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla YSK Sandık görevlisi ücretleri ve ödeme takvimi merak konusu oldu. Peki, ödemeler ne zaman, kaç TL yapılacak?

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Hem ekonomi hem de siyaset, 14 Mayıs’ta yapılan seçimin 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci turuna odaklandı. İş dünyasında TL ile kredi dönemi sona ererken, sanayici piyasada para hareketinin sıfıra yaklaştığını ifade etti.

Özgür Demirtaş Borsa'da parası olanları uyardı! Yatırımcılar bu habere dikkat

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel Seçimlerden sonra Profesör Özgür Demirtaş, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında Borsa İstanbul'da meydana gelen ve büyük kayıpla alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

İkinci tur seçimler öncesi uzmanlardan ‘borsa’ tüyoları!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla piyasalar yeniden seçim gündemine odaklandı. Haftaya satışlarla başlayan endekste bugün gelen alımlarla bir miktar toparlanma görülürken, 28 Mayıs’a kadar piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? 

Sandık görevlisi ücretleri, 2023 seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla merak edilen konuların arasında yer aldı. Peki, Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? İşte detaylar...

İslam Memiş’ten flaş iddia! Seçimler ikinci tura kalırsa piyasalarda neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten seçim sonrası için büyük ilgi gören tahmin ve yorum geldi. Bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde piyasalarda neler olabileceğine ışık tutan İslam Memiş, gram altında ters köşe bir tablonun meydana gelebileceğini ifade

60 milyon yarın sandık başına gidiyor! Seçmenler heyecanla bekliyor! İşte 2023 seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Yarın, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'ye kadar sürecek.

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi son haftada günlük çok sınırlı hareketlerin görüldüğü dolar/TL’deki sınırlı yükseliş sürerken; lira, dolar karşısında 6 Şubat’ta yaşanan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Yılbaşından bugüne ise kayıp yüzde 4.04 seviyesinde oldu.

2023 seçimler Haberi

2023 seçimler

Türkiye'nin önümüzdeki günlerde kilitlendiği konuların başında seçimlerin ne zaman yapılacağı ve adayların kim olacağı sorusu geliyor. Bozulan ekonomik göstergelerin ne zaman düzeleceği bunu kimin düzelteceği halkın en merak ettiği konu. Döviz kuru başta olmak üzere, altın dolar, enerji ve gıda sektöründe yaşanan aşırı fiyat artışları halkın ekonomisini her geçen zorlamaya devam ediyor. Ankara kulislerinde ise ekonomik sıkıntıların artması halinde siyasi iradenin şartlar daha da ağırlaşmadan erken bir seçim kararı alabileceği konuşuluyor. Her ne kadar seçimlerin 2023 yılında yapılacağı yetkili ağızlardan dile getirilse de ekonomide artan harareti söndürmek için sandıkların açıklanan tarihten çok önce seçmenin önüne gelebileceğine işaret ediliyor.

NUMAN KURTULMUŞ CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYINI AÇIKLADI

Türkiye'de mevcut şartlarda seçime gidilirse Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın göstereceği adaylar sandıktan galip gelmek...