03 / 05 / 2024

2023 türkiye

2023 türkiye

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi eğer Türkiye olacaksa Türkiye'nin çok daha fazla havaalanına ihtiyacı var" dedi.

Türkiye 2023’e akıllı şehirlerle girecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından organize edilen 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda iletişim ve ulaştırma sektörünün gelecek trendleri konuşuldu. Türkiye'nin 2023'e akıllı şehirlerle gireceği belirtildi...

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

Türkiye'de 2017'de 3.2 milyon hane sosyal yardımlardan faydalanırken bu sayı 2023’te 4,99 milyona kadar ulaştı. Buna göre 5 haneden birinin sosyal yardım aldığı kaydedildi.

Wyndham Hotels & Resorts, Türkiye’de 110 otele kadar ulaştı...

Wyndham, 2023 senesinde Avrupa, Ortadoğu, Avrasya ve Afrika’da (EMEA) 9 markasını yeni ülkelere taşırken, 87 yeni otel açtığını da duyurdu. Buna göre, toplamda 9 bin 500 odayı portföyüne ekleyen Wyndham Hotels & Resorts, yeni franchise anlaşmaları ile Türkiye’de 110 otele kadar ulaşmış oldu.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

2023 türkiye Haberi

2023 türkiye

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "(Ordu - Giresun Havalimanı) Türkiye bu projeleriyle birlikte hem itibarını arttırıyor hem ekonomik büyümesinin altyapısını hızlandırmış oluyor. Böylece 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi eğer Türkiye olacaksa Türkiye'nin çok daha fazla havaalanına ihtiyacı var"


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  "(Ordu - Giresun Havalimanı) Türkiye bu projeleriyle birlikte hem itibarını arttırıyor hem ekonomik büyümesinin altyapısını hızlandırmış oluyor. Böylece 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi eğer Türkiye olacaksa Türkiye'nin çok daha fazla havaalanına ihtiyacı var" dedi.


Ordu - Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulunmak için bölgeye gelen Kurtulmuş'u, Çarşamba Havalimanı'nda, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Kutrulmuş, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Hava yolu taşımacılığının önemine vurgu yapan Kurtulmuş, son 13 yılda ülkenin hava yolu taşımacılığında fevkalade önemli bir seviyeye geldiğini söyledi.


Dünyada...