05 / 05 / 2024

2023’e Doğru Haberleşme Sektörü

2023’e Doğru Haberleşme Sektörü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından organize edilen 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda iletişim ve ulaştırma sektörünün gelecek trendleri konuşuldu. Türkiye'nin 2023'e akıllı şehirlerle gireceği belirtildi...

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru bugün güne rekor seviye ile başladı. Ekonomi piyasalarında dolar kurundaki yükseliş devam ediyor. Bugün dolar  TL'ye doğru yelken açtı. Dolar biriktirenler acilen baksın. İşte 23 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Dolar zirveye doğru adım adım ilerlerken gözler 14.00'a çevrildi! Dolar ne olur? Uzmanlar peş peşe rakam verdi 

Dolar/TL kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı öncesi zirveye doğru adım adım ilerlerken gözler 14.00'a çevrildi. Peki dolar ne olur? Uzmanlar peş peşe rakam verdi...

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Çinli marka 2023'e hızlı girdi! İşte merakla beklenen yeni telefon modeli

Fiyat performans ürünleri ile de meşhur olan Realme, Realme 10 4G modelinin ilanını yaparak 2023'e yeni bir cihazla giriyor. Realme hayranı iseniz bu haber sizin için İşte özellikleri...

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Gecen sene rekor seviyelere ulaşan emtia fiyatları, inşaatta girdi maliyetlerini de yükseltti. Bu da konut fiyatlarında yukarı bir tırmanış yarattı. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, 2023’te fiyatların artmaya devam edeceğine dikkat çekerek alım için doğru zamanı ‘bugün’ olarak gösterdi.

Ev alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut almak için doğru zaman olup olmadığını kaleme aldı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar...

2023’e Doğru Haberleşme Sektörü Haberi

2023’e Doğru Haberleşme Sektörü



Bu yıl 11’incisi düzenlenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın “2023’e Doğru Haberleşme Sektörü” başlıklı paneline konuşmacı olarak katılan Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, “2023’e, şehircilik kavramını bir üst noktaya taşıyan, sahip olduğu teknolojiyi en üst düzeyde şehir sakinlerinin hizmetine sunan akıllı şehirlerle gireceğiz. Bu değişim rüzgarına Türk Telekom olarak biz öncülük edeceğiz” dedi.


Moderatörlüğünü BTK Kurul II. Başkanı Dr. T. Ayhan Beydoğan’ın üstlendiği panelde, Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, “Hepimizin bildiği gibi, ülkemizin 2023 hedefi, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak” diyerek, şunları söyledi:


“Hedefimiz büyük. Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak bilgi toplumu olma hedefini çok önemsiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’mızın açıkladığı hedefleri destekliyoruz ve sektörümüzün bu hedefleri aşacağına inanıyoruz.” 


Süreci teknoloji ürünleri geliştirerek ve ihraç ederek...