04 / 08 / 2024

2023e kadar gecekondu tarih olacak

2023e kadar gecekondu tarih olacak

Megakent İstanbul Türkiye'nin büyük dönüşümünde kilit role sahip. Binlere yıllık tarihi olan şehri "bir dünya kenti'' haline getirecek projelerle yaşam alanları, kent kültürü, dokusu ve merkezler değişecek.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

Gaziosmanpaşa Sarıgöl’deki dönüşüm ne durumda?

İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de Vialand’ın karşısında kalan 100 dönümlük arazi kentsel dönüşüm kapsamına girdi. Arazi üzerindeki bin kadar gecekondu 2012-2013 yılları arasında yıkıldı. Evi yıkılan mahalleli mağdur oldu.

1947 yılında gecekondu evleri yıkılmayacak!

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. Belediye, o zamana kadar yapılan evleri yıkmayacakmış ancak yeni evlerin yapımına izin vermeyecekmiş.

Ankara Cinderesi’nde 700 gecekondu yıkılacak!

Bugüne kadar 45 bine yakın gecekondunun yıkıldığı Ankara Altındağ’da, Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, yıkım çalışmalarına Beşikkaya Cinderesi mevkiinde de start verdi.

Gecekondu metrekare maliyet bedelleri 2016!

Gecekondu tarzı yapıların inşaatında metrekarenin ne kadar maliyet ettiği, İnşaat Metrekare Bedelleri Listesi kapsamında açıklanıyor. Buna göre işte 3. sınıf ve basit inşaata ait gecekondu metrekare maliyet bedelleri 2016..

Keçiören'de gecekondu sahiplerine uyarı!

Keçiören Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından, Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında gecekondu sahiplerimnin 31 Mayıs 2015 tarihine kadar müracaatta bulunmaları konusunda duyuru yapıldı...

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış!

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış. Günde ortalama 25 - 30 gecekondunun yapıldığı İstanbul'da, 12 Eylül sonrası yapılan gecekondu sayısı bir günde yapılanların sayısını geçmemiş.

1978 yılında gecekondu yapımını önlemek için Adalar ve Sarıyer pilot bölge seçilmiş!

1976 yılından 1978 yılına kadar Adalar'a 850 gecekondu yapılmış. Bu bölgelerde gecekondu yapımını önlemek ve yapımını kökünden kesmek için Adalar ve Sarıyer pilot bölge olarak seçilmiş.

Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkıldı!

ANKARA'DA kentsel dönüşümün öncüsü Altındağ Belediyesi, kaçak yapılara göz açtırmıyor. Bugüne kadar Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımlar esnasında aldığı önlemlerle de halk sağlığına dikkat ediyor...

Ankara Altındağ'da 30 bin gecekondu yıkıldı!

BUGÜNE kadar 30 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkarak önemli bir başarı sağlayan Altındağ Belediyesi, seçimlere 2 hafta kalmasına rağmen yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkılacak...

Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkılacak!

Hacılar Mahallesi'nde yıkımlara devam eden Altındağ Belediyesi bugüne kadar 30 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkarak önemli bir başarı sağla, okulların kapanması ile Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkacak...

Cumhurbaşkanı Gül'den gecekondu sahiplerine destek!

Abdullah Gül'ün onayladığı kanunlar arasında bulunan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'la, gecekondu sahibine konut verilinceye veya konut yapmak üzere arsa tahsisi yapılıncaya kadar gecekondusu yıktırılamayacak

2023e kadar gecekondu tarih olacak Haberi

2023e kadar gecekondu tarih olacak

Megakent İstanbul Türkiye'nin büyük dönüşümünde kilit role sahip. Binlere yıllık tarihi olan şehri "bir dünya kenti'' haline getirecek projelerle yaşam alanları, kent kültürü, dokusu ve merkezler değişecek. Kentte bir yandan dev projeler sürerken bir yandan da kentsel  dönüşüm çalışmaları ile 100 " milyar dolarlık mega altyapı yatırımları son sürat devam ediyor.  Ekonomik kalkınmaya öncülük eden mega projeler bir bir devreye giriyor. Bu kapsamda kentsel dönüşümün yanı sıra, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında bir su yolu oluşturulması (Kanal İstanbul), Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü köprü ve yeni havalimanı yapılması planlanıyor.  Bu projelerden bazıları hayata geçerken bazıları zamanım bekliyor. 

İstanbul, Cumhuriyetin 100'üncü yılına hazırlanıyor. Büyümenin  lokomotifi inşaat sektörünün de bu kapsamda 2023 vizyonu belirlendi. Buna göre, sektörün her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme...