28 / 04 / 2024

283 OSB kuruldu

283 OSB kuruldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerdeki 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildi ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandı" dedi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Organize sanayiye standart geliyor! OSB sayısı artacak!

15 Nisan 2000 tarihinde OSB Kanunu'nun ardından OSB sayısı hızla arttı. Sadece o yıl 28 OSB kuruldu. 2000 sonrasında ise 204 OSB kuruldu.

Kocaeli'deki OSB’lerde virüs merkezi kuruldu!

Kocaeli’nde faaliyette bulunan OSB’lerin çalışanlara COVID-19 testi yapılmasıyla ilgili talebi karşılık buldu. Kocaeli Sanayi Odası ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Kocaeli’deki OSB’lerde çalışanlara virüs taraması yapılacak.

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Dudullu Osb Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

2017'de 9 OSB'de teknik kolej açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmaları neticesinde geçtiğimiz yıl Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa (2.etap), Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB’lerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim bursu destekli 9 adet teknik kolej kuruldu..

Özmert Paslanmaz Çelik Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özmert Paslanmaz Çelik Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent Ağralı tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Temmuz'da Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi, Mutfakçılar Sanayi Sitesi'nde kuruldu.

Bazer Bashi Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bazer Bashi Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi, Mohad Tawfıq Bazerbachı, Mohamad Nasser Bazer Bashı ortaklığıyla 100 bin TL sermaye il 29 Haziran'da Beylikdüzü, Beylikdüzü OSB Mahallesi'nde kuruldu.

Öz ve Uzuner İnşaat Emlak Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz ve Uzuner İnşaat Emlak Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Galip Kılıç tarafından 100 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Başakşehir, İstanbul OSB Ziya Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

Gilan Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gilan Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cihan Yüksel tarafından 50 bin TL sermaye ile 20 Haziran'da Başakşehir, İOSB Mahallesi, Bulvarı Keresteciler Sitesi'nde kuruldu.

RKC Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RKC Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Remzi Yılmaz, Celal Öztürk, Kubat Öztürk ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Tuzla, Deri OSB Mahallesi, Tuşe Sokak'ta kuruldu.

Mirsan Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mirsan Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Mirhan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi'nde kuruldu.

Aqua Proje Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aqua Proje Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Türker Birol, Kenan Eren, Erkan Günay ortaklığıyla 75 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Tuzla, Deri OSB Mahallesi'nde kuruldu.

Sohoplas İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sohoplas İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Tahsin Burak Gürler Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 26 Mayıs'ta Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi'nde kuruldu.

283 OSB kuruldu Haberi

283 OSB kuruldu

Işık, OSB altyapı yatırımları, bölge müdürlüğü hizmet binası ve sanayi siteleri altyapı inşaatlarının tamamı ile sanayi sitelerinin üstyapı inşaatının yüzde 70'ine kadar olan kısmının bakanlık tarafından krediyle desteklendiğini söyledi.


OSB'lerdeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın, Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl daha uzatıldığını hatırlatan Işık, süre uzatımıyla yatırımcılar için OSB'lerdeki parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi.



Işık, 2014 itibarıyla 157 OSB projesinin yol, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarının bakanlık tarafından krediyle desteklenerek sanayicinin hizmetine sunulduğunu ve kuruluş işlemleri tamamlanan 283 OSB bulunduğunu bildirdi.


Bugün itibariyle OSB'lerde 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye...