24 / 07 / 2024

2a arazinin satışı nasıl olur

2a arazinin satışı nasıl olur

6831 sayılı Orman Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerine 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi satılır mı?

Milli Emlak'tan Ankara ve Bolu'da 37 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Bolu'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Bolu'da yer alan arazinin satış fiyatı 37 bin TL, Ankara'da yer alan arazinin satış fiyatı ise 60 bin 500 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan sudan ucuza KDV'den muaf araziler! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum, Erzurum ve Erzincan'da yer alan araziler için satış ihalesi düzenliyor. İşte 3 arazinin satışa çıkarılacağı o tarihler...

3 ildeki 11 adet arsa ve arazi 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor! Gayrimenkul arayanlar dikkat! 

Bursa, Batman ve Adana illerinde yer alan 11 adet arsa ve arazinin satışı yapılıyor. Peki hangi ildeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan başkentte 96 bin TL'ye satılık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara Polatlı'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazinin satış bedeli 96 bin TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan bu ilde taksitle satılık arazi!

Kurtalan Milli Emlak Şefliği, Siirt Kurtalan'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazinin satış ihalesi 18 Aralık'ta yapılacak.

Trabzon Of'ta 40 bin 467 metrekarelik arazi satışa çıkıyor!

Trabzon Of Belediye Başkanlığı, Trabzon Of'ta yer alan 40 bin 467 metrekarelik ham toprak cinsindeki araziyi satıyor. Peki Trabzon Of'ta yer alan arazinin fiyatı ne kadar? 

Milli Emlak Şefliği, o ilde 8 taksit ve yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi satılacak!

Bayburt ili, Aydıntepe ilçesinde yer alan 3 adet arazinin satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüyle satılacak araziler için 13 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Manavgat Belediyesi'nden satılık arazi!

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya Hatipler'de yer alan araziyi satışa çıkardı. 10 bin 170 metrekare alana sahip arazinin tahmini satış bedeli 30 milyon 510 bin 240 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan arazi almak isteyenlere fırsat: Yüzde 20 indirimle 3 bin 330 metrekarelik arazi satılıyor! 

Burdur Milli Emlak, Burdur ili, Merkez ilçesi, Karakent Mahallesinde yer alan araziyi yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Burdur Merkez'deki arazinin fiyatı ne kadar? 

Manisa Akhisar'da 10 bin metrekarelik arazi satılıyor!

Akhisar Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa Akhisar'da yer alan 10 bin metrekarelik araziyi satışa çıkardı. Arazinin satış ihalesi 30 Kasım tarihinde yapılacak.

Milli Emlak bu ilde 295 bin 750 metrekarelik arazi satıyor!

Bor Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Niğde Bor Kızılca Köyü'nde yer alan araziyi satışa çıkardı. Arazinin satış ihalesi 28 Kasım'da yapılacak.

Bandırma Belediyesi'nden satılık arazi!

Balıkesir İli Bandırma Belediye Başkanlığı, Balıkesir Bandırma'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Arazinin satış ihalesi 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Urla'da arazi almak isteyenlere müjde! Karayolları Ovacık'taki 8.753 metrekarelik araziyi satıyor! 

İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir Urla'da arazi satıyor. Peki İzmir Urla'daki arazinin satış ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

2a arazinin satışı nasıl olur Haberi

2a arazinin satışı nasıl olur

2a arazi satılır mı?

2a öncelikle orman içindeki köyler halkının kısmen veya tamamen yerleştirilmesi maksadı ile , orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen  aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ile halen orman rejimi içinde bulunan funda ve makilerle örtülü yerlerden tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler orman sınırları dışına çıkartılıyor. 


Anayasanın 170. maddeesine göre: yukarda belirtilen 2a kadastrosu kesinleşmiş arazilere orman içindeki köyler halkının kısmen veya tamamen bu yerlere yerleştirlmesi için devlet eli ile anılan yerler ihya edilerek bu halkın yararlanmasına tahsisi kanunla düzenleniyor. 


Öncesi orman olan bir yerde ancak öncelikle orman içi halkının yerleştrilmesi ve tarım alanlarına dönüştürülerek  tarımsal üretimde kullanılması amacıyla orman sınırları dışına çıkarılabiliyor.


Devlet ormanlarına ait araziler, orman sınırları dışına...