02 / 05 / 2024

2b arazilerin genişletilmesi

2b arazilerin genişletilmesi

2b arazileri orman alanları dışına çıkarılmış ve bir daha geri kazanılamayacak olan araziler olarak karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazilerinin korunması!

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT düzenlemesinden ilk emeklilik dilekçeleri birer birer verilirken, bazı çalışanların durumu ise belirsizliğini koruyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamının genişletilmesi için önemli bir talepte bulundu.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

Schengen vizesinde şok eden ayrıntı! Başvuru yapacaklar dikkat vizeniz riske girebilir!

Türkiye’de yatırım karşılığı vatandaşlığın kapsamının genişletilmesi sonucunda vatandaşların Schengen vizesi başvurularının tehlikeye düşebileceği belirtiliyor. 

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2b arazilerin genişletilmesi Haberi

2b arazilerin genişletilmesi

2b arazilerinin korunması!

Orman alanları dışına çıkarılmış olan bir daha geri kazanılması mümkün olmayan ve ıslah edilemeyen ve orman vasfını yitirmiş olan alanlar 2b arasi olarak tanımlanıyor. 


Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanını teşkil ediyor. Kadastro müdürü, kadastrosuna başlanacak mahalleyi veya köyü, en az 15 gün önce bölge merkezi ile çalışma alam ve komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalarla duyuruyor. 


Bu duyurularda kadastro çalışmalarının ne zaman başlanıp biteceği bildiriliyor. Kadastro çalışma alanı sınırında orman bulunduğu takdirde; durum çalışmaya başlamadan iki ay önce Orman Genel Müdürlüğüne bildiriliyor. 


A. Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi

Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit...