30 / 04 / 2024

2b satışları durdu mu

2b satışları durdu mu

Ümraniye'deki 6 mahallede 2b satışları yeniden başladı. 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Matrah düzenlemesi otomobil satışlarını vurdu! Otomotiv sektöründe hem sıfır hem ikinci el satışlar durdu!

Matrah indiriminde tarihin verilmesiyle otomotiv sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. Dün piyasada satışlar durma noktasına geldi. İşte ayrıntılar...

Kuyumculardan vatandaşı şok eden gram altın ve çeyrek altın hamlesi: Satışlar durdu! 

Altın fiyatlarındaki ani yükselişlerden dolayı kuyumculardan vatandaşı şok edecek hamle geldi. Gram altın ve çeyrek altın satışları durdu. İşte ayrıntılar...

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında parsellerde anlaşma sağlanamayan bölge sakinlerinin paylarının satışa çıkarılması üzerine, vatandaşlar kararın iptali istemiyle dava açtı...

Babacan Central projesinde satışlar durdu! 

Babacan Holding bünyesindeki Babacan Yapı'nın 2017 yılında ön talep toplamaya başladığı Babacan Central projesinde satışlar durdu.

İpotekli konut satışları neredeyse durdu!

2018 Aralık ayında 136 bin 845 adet konut satıldı, yıl bazında toplam satışlar 1 milyon 375 bin 398 olarak gerçekleştirildi. Bu rakam 2017‘de gerçekleşen 1 milyon 409 bin 314 satışın çok az altında kaldı.

Yavuz Selim Madenli: Mersin'de ev satışları durdu!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yaz tatilinin gelmesi ve Ramazan ayının etkisi ile Mersin'de ev satışlarının yavaşladığını söyledi.

Süleyman Akbıyık: İstikrarsızlık konut satışlarını durdurdu!

İnşaat sektörünün istikrarsızlıktan dolayı yıprandığını belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "İstikrarsızlıktan dolayı faizler yükseldi ve buna bağlı olarak konut satışları durdu" dedi.

Ümraniye'de 2b satışları yeniden başladı!

Ümraniye'deki 6 mahallede 2b satışları yeniden başladı. 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu...

2B arazi satışlarından 2 yılda 7 milyar TL gelir elde edildi!

2013 yılında çıkarılan orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin başlatılan uygulamada 7 milyar liralık satış gerçekleştirildiği açıklandı. Maliye Bakanı Şimşek, 2B satışında hedeflerin yakalandığını söyledi.

Beykoz 2B arazi satışları Gümüşsuyu Mahallesi'nde başladı!

Beykoz 2B arazi satışları dün ilk olarak Gümüşsuyu Mahallesi'nde başladı. Belediye, 2B hak sahiplerine satışlar için 3 farklı ödeme seçeneği sunuyor. 2B hak sahiplerine tebligatlar da hazırlanıyor.

Beykoz'da 2B arazi satışları 10 Şubat'ta başlıyor!

Beykoz'da 2B arazileri kapsamında tapu sorunu çözülüyor. 10 Şubat'ta 2B satışlarının başlayacağını duyuran Beykoz Belediyesi, 2B gelirleriyle 10 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyor. 2B arazileri hak sahiplerine yüzde 40 avantajlı satılacak

2b satışları durdu mu Haberi

2b satışları durdu mu


Milli Emlak İdaresince Ümraniye, İnkilap, Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde bulunan ve dava konusu olan alanda yer alan 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu. 


Geçtiğimiz günlerde Ümraniye'deki  İnkilap, Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde 2b satışları yeniden başladı.


Hukukçu Cihangir Dönmez'in 2b arazilerinin satışlarının tekrar başlamasına ilişkin kaleme aldığı yazı şu şekilde;


Milli Emlak İdaresi tasarrufları:

Dava konusu alan 5831 Sayılı Yasa kapsamında 6000 den fazla parsele ifraz edilmiştir. Maliye Hazinesi dava konusu alanı tapu kayıtlarında yer alan davalıdır şerhine rağmen işgalcilere satışa açmıştır. 


Maliye hazinesine yazdığımız uyarı yazıları sonucu Milli Emlak Genel Müdürlüğü 15 Ocak 2015 tarihli bir yazıyla İstanbul Defterdarlığından davalı alanda satışları durdurmasını ve daha önce yapılan satış  işlemlerinin iptal edilmesini emretmiştir.


İstanbul Defterdarlığı işgalcilere...