30 / 04 / 2024

2b taşınmazları taksitle alınır mı

2b taşınmazları taksitle alınır mı

2B Beykoz rayiç bedelleri 2B sürecinin merakla beklenen konularından biriydi. Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki Kavacık, Alibahadır, Riva, Örnekköy, Bozhane, Paşamandıra gibi bölgelerin rayiç bedelleri Milli Emlak'ın web adresinden öğrenilebiliyor...

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM'de!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Taşınmazların değerini devlet belirleyecek!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile taşınmazlar artık ‘Taşınmaz Değerleme Dairesi’ tarafından belirlenip gerçek piyasa şartlarındaki değerine göre alınıp satılacak.

Sultangazi Yayla Mahallesi'ndeki taşınmazların planı askıda!

Sultangazi Yayla Mahallesi'nde A ve B ile 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 337, 338, 339, 358, 359, 360, 364, 369, 372, 382, 492, 497, 498, 500, 502, 550, 551, 556, 575, 576, 577, 578, 579 ve 580 parsel sayılı taşınmazları içeren plan askıda...

Erkilet'teki taşınmazların satışı Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında Erkilet'teki taşınmazların satışı konuşuldu.

Darıca Belediyesine ait işgal edilen bazı taşınmazlar TBMM'de!

Darıca Belediyesine ait bazı taşınmazların işgal edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sorularını Bakan Süleyman Soylu'ya sordu..

Adana ve Muğla'daki bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Adana'nın Karataş ile Muğla'nın Bodrum ilçelerinde bulunan bazı taşınmazların özelleştirilmesine karar verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suriyeli mülteciler taşınmazlarıyla ilgili hak talep edebilecek!

Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasadan vazgeçmeyen Esad rejimi, değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

2B arazilerinden 2 milyar TL gelir bekleniyor!

2019 yılı bütçe teklifine göre, 2B taşınmazlarının devrinden 3 senede yaklaşık olarak 2 milyar TL, satışından ise 4 milyon TL gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Kamu konutlarına tahsisli Hazine taşınmazları TBMM'de!

Kamu konutlarına ve kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan Hazine taşınmazları meclis gündemine taşındı..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bazı taşınmazları satışa çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bazı taşınmazları, Kocaeli 4. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Bakanlıktan kamu taşınmazlarının tahsisine ilişkin açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi ile ilgili açıklama yaptı.

2b taşınmazları taksitle alınır mı Haberi

2b taşınmazları taksitle alınır mı


2B Beykoz rayiç bedelleri!


İstanbul ve Beykoz halkının merakla beklediği 2B arazilerinin rayiç bedelleri yayınlandı. 2B alanlarının değerlendirilmesine yönelik olarak Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6292 sayılı Kanun kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı ve Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki taşınmazların hak sahiplerine satışı veya iadesi işlemlerine başlanıldı.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili rayiç bedel fiyatı Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki Kavacık, Alibahadır, Riva, Örnekköy, Bozhane, Paşamandıra, Akbaba, Kılıçlı, Anadolukavağı,Görele Köyü, Poyraz Köy ve Elmalı’da 2B rayiç bedelleri açıklandı.


Hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedeli, taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si; fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak.


Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde, yüzde 50...