25 / 08 / 2024

3. köprü yapımında ne kadar dinamit kullanıldı

3. köprü yapımında ne kadar dinamit kullanıldı

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kayaları patlatıp yol açmak için bugüne kadar yaklaşık bin ton civarında, yani 1 milyon kilodan fazla dinamit kullanıldı...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Akşehir'de kavşak ve köprü yapımı ihalesi mecliste!

Akşehir Yunak Devlet Yolunda kavşak ve köprü yapımı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul kapsamında 10 köprü yapılacak!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor." dedi...

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Avanos Karaseki Mahallesi'ne köprü yapılıyor!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaseki Mahallesindeki sel yatağı deresi üzerine köprü yapımı için çalışma başlattı.

Nevşehir Avanos'a köprü yapılıyor!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaseki Mahallesindeki sel yatağı deresi üzerine köprü yapılıyor.Çalışmalar kapsamında köprünün temeli atılarak demir kolon ve kiriş kalıpları yapıldı.

Antakya Güzelburç'ta köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor!

Lütfü Savaş önderliğinde HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin Antakya ilçesinin Güzelburç Mahallesi’nde başlattığı köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

3. köprü yapımında ne kadar dinamit kullanıldı Haberi

3. köprü yapımında ne kadar dinamit kullanıldı

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kayaları patlatıp yol açmak için bugüne kadar yaklaşık bin ton civarında, yani 1 milyon kilodan fazla dinamit kullanıldı. Dinamitle patlatma işlemiyle şimdiye kadar 2 milyon 965 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. 81 bin 607 adet dinamit ateşleyicisi kapsül ve 108 bin 185 metrede infilaklı fitil kullanıldı. 


Hasan Ay/...