05 / 05 / 2024

30 konut ve sonrası sigorta

30 konut ve sonrası sigorta

Hürriyet gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Noyan Doğan, bugün ki köşe yazısında inşaatçıların 30 ve üzeri konut projelerine bina tamamlama sigortası yaptırması, bu uygulamanın nasıl gerçekleşeceği bilgilerine yer verdi.

Küçükçekmece'ye 397 yeni konut ve 9 ticarethane geliyor! Karlot İnşaat'tan dev proje! 

Karlot İnşaat tarafından İstanbul Küçükçekmece'de 397 konut ve 9 ticarethaneli yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede ÇED süreci başladı. Projenin 295 milyon 636 bin 955,30 TL'ye mal olması öngörülüyor. 

TOKİ 26 ildeki 20 konut ve 106 iş yerini bugün satışa sunuyor!

TOKİ 26 ilde yer alan 20 konut ve 106 iş yerini bugün saat 10:30'da gerçekleştirilecek açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor...

TOKİ Malatya 879 konut ve 38 dükkan ihalesi bugün!

Malatya İli Battalgazi İlçesi Beydağı Mahallesi 3. ve 4. Etaplar 1.Bölge 879 Adet Konut ve 38 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Eminevim'den faizsiz konut ve araç teslimatında rekor!

Eminevim’in uyguladığı faizsiz ‘Elbirliği Sistemi’nin Haziran'da yapılan konut ve araç teslimatlarıyla 30 senenin rekorunu kırdığı belirtildi.

TOKİ Konya'da 94 konut ve iş merkezi yaptıracak!

TOKİ Konya Yunak ilçesinde 94 adet konut ve 1 adet ticaret merkezi yaptırma işini ihale ediyor. İhale, 24 Haziran 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek.

TOKİ'den Aksaray'a 253 konut ve 1 ticaret merkezi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aksaray Sultanhanı'nda 253 konut ve 1 adet ticaret merkezi inşa edecek. Projenin ihalesi 30 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu seçimde "devam" dedi. Devlet, merkezlerin alt yapıları yenilendi, bölgeye 30 bin konut ve binlerce işyeri inşa edildi...

TOKİ bu yıl 10 bin 491 konut ve iş yerini teslim etti!

TOKİ, bu yıl 16 ilde yapımı tamamlanan 10 bin 491 konut ve iş yeri sahiplerine teslim etti. TOKİ Başkanı Turan, "Toplamda şimdiye kadar 30 bin 115 konut hedefine ulaştık" dedi.

Yozgat Boğazlıyan’da 146 konut ve 30 iş yerinin hak sahipleri belirlendi!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Yozgat Boğazlıyan projesindeki 146 konut ve 30 iş yerinin hak sahipleri belirlendi.

Konut ve ofis projelerinde fiyat artışı olabilir!

Moment Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Uyar, 2017 yılının ikinci çeyreğinde; konut ve ofis projelerinde fiyat artışı olabileceğinin vurgusunu yaptı. Uyar, "“İkinci çeyrekte yüzde 30'lara varan bir artış bekliyoruz” dedi.

Emlak Konut ve GYODER kampanyası yüzde 35 avantaj sağladı!

Emlak Konut ve GYODER'in 0.70 faizle başlattığı kampanyaların konutta yüzde 30-35 indirimle yatırımcıya avantaj sağladığını belirten Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, "Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik tek başına yeterli değil. Bankalar elini taşın altına koymalı" dedi.

TOKİ 34 ilde arsa, konut ve işyeri satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arsa, konut ve işyeri müzayedesi düzenliyor. Toplam 34 ilden gayrimenkullerin satışa çıkarılacağı müzayede 7 Nisan Perşembe günü saat 13:30'da gerçekleşecek.

TOKİ Yozgat Yenifakılı 2. Etap 30 konut başvurusu başladı!

TOKİ Yozgat Yenifakılı 2. Etap Konutları'nda 30 konut için başvurular başladı. Konutlar; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunuluyor.

30 konut ve sonrası sigorta Haberi

30 konut ve sonrası sigorta

İnşaat şirketleri, satışa başlamadan konut sayısı 30 ve üzeri projeleri için bina tamamlama sigortası yaptıracak. İflas durumunda tüketicinin konuta ödediği tüm bedeli sigorta karşılayacak ya da sigorta şirketi inşaatı tamamlayarak, tüketiciye konutunu teslim edecek.


Maketten konut satışı olarak da bilinen ön ödemeli konut satışında sigorta zorunluluğu başladı. Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan, 'bina tamamlama sigortası'nın detayları, geçen hafta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikle netleşti. Konunun detayına girmeden önce ön bilgi vereyim. Geçtiğimiz yıllarda mali sıkıntıya düşen bazı inşaat şirketleri arka arkaya iflas etmiş, binlerce kişi de mağdur olmuştu. Bu durum, maketten konut satın almanın risklerini

gündeme getirmişti ki, geçmişte konut sektörünü, maketten satış finanse eder hale gelmişti. Hoş, bugünde durumun farklı olduğu söylenemez.


Gerek büyük şehirlerde gerekse de Anadolu'da konutzedelerin sayısı...