28 / 07 / 2024

3.köprü çinlilere satıldı mı

3.köprü çinlilere satıldı mı

Çin’den yayılan ve tüm dünyayı etkisi altında alan, birçok ülkeyi sağlıktan eğitime, turizmden ticarete “kırmızı alarm” durumuna geçiren ölümcül koronavirüs, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün satışını da etkiledi... 

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

3. Köprü’de neler oluyor?

İtalyan Astaldi 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar dev projeden çıkarken 6 Çinli şirket ise oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. 

Esenyurt'ta 2019 Eylül'de 3 bin 167 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan 2019 Eylül'de Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Esenyurt'ta 2019 Eylül'de 3 bin 167 konut satıldı...

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

Van'da Şubat ayında 3 bin 636 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017 Şubat ayı konut satış verileri açıklandı. TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, Van'da Şubat ayında 3 bin 636 konut satıldığını söyledi.

Bursa'da Temmuz ayında 3 bin 137 konut satıldı!

TÜİK verilerine göre, Bursa'da 2016 yılının temmuz ayında 3 bin 137 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışları kapsamında, Bursa'da temmuz 2016'da 60 konut yabancılara satıldı.

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

Binali Yıldırım'da 3. Köprü geçiş ücretleri açıklaması!

Binali Yıldırım, 3. Köprü ücretleri hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, " Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var.Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. " dedi.

3. Köprü güzergahındaki arsaların değeri son 6 yılda yüzde 20 arttı!

3. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu. Bölgedeki köylerde arsaların değeri son altı yılda 20 kat arttı. Projenin tamamlanmasıyla fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor...

3. Köprü'de betorname imalatlar tamamlandı!

3. köprü inşaatında sona yaklaşıldı. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304,5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı,

3.köprü çinlilere satıldı mı Haberi

3.köprü çinlilere satıldı mı

IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu’nun yüzde 51’i için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeler, koronavirüs salgını sebebiyle önemli düzeyde azaldı; diğer bir deyişle durma noktasına gelmiş durumda. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, bu sebeple satış ya da devir için salgın öncesinde öngörülen takvimde “zorunlu” değişiklik yapılmasının gündeme geldiği ifade ediliyor. Sürecin uzamasına kesin gözüyle bakılıyor.

China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’nin oluşturdukları fonla Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun yüzde 51’ini 688.5 milyon dolara satın alacakları belirtilmişti. 

Yavuz Sultan Selim- Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, yap-işlet devret (YİD) modeliyle yapıldı.

Bu projelerde araçların geçiş bedelleri, döviz olarak düzenlendi. Devlet, bu projelere belirli...