21 / 05 / 2024

400 kilometre metro

400 kilometre metro

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, her mahalleye 30 dakika ulaşım süresiyle metro istasyonu programladıklarını belirterek, "400 kilometrelik raylı sistem hattını 2019'a yetiştireceğiz'' dedi.

Sanayiciler de İstanbul'dan kaçıyor! Megakentin 300-400 kilometre çevresindeki illere talep arttı!

İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, maliyet artışları ve beklenen depremin ardından sanayicilerin İstanbul'u bırakarak Anadolu'da yer aradığını dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma Bakanı duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ağustos'ta açılabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik" dedi.

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!

İstanbul'da yeni metro hatlarının çalışmaları hız kesmiyor. 29 Ekim’de hizmete sunulması hedeflenen Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul’da son 2 senede 30 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı devreye alınmış olacak. 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki metro hattı inşaatlarına ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, hizmete açılacak raylı sistemlere ilgili olarak, "2019-2024 yılları arasında yılda 20,44 kilometre ortalama ile toplamda 102,2 kilometre hattı hizmete açacağız" dedi.

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'da proje aşamasındaki metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında metro hatlarının ağını genişletmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 199,40 kilometre metro hattı inşası için çalışan belediye proje aşamasındaki hatlarla ile de 808,50 kilometre ağa ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul'da 251 kilometre metro hattı inşa ediliyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2021 bütçesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 251 kilometre yapımı devam eden metro hattı bulunduğunu, İstanbul'u örümcek ağı gibi donattıklarını söyledi.

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Darıca Metro Hattı yaklaşık 15,6 kilometre uzunluğunda çift hat sistem olmak üzere, 12 istasyon, bir depo sahasından oluşuyor" dedi ve hattın 2023'te açılmasının planlandığını belirtti.

400 kilometre metro Haberi

400 kilometre metro

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Mahallesi'ndeki spor kompleksi temel atma töreninde, vatandaşın emanetini en iyi şekilde değerlendirerek hizmete dönüştürdüklerini söyledi.


İstanbul'a içme suyu sağlayan barajların dolu olduğunu ve bu konuda bir sıkıntı bulunmadığına değinen Topbaş, en büyük yatırımları ulaşıma yaptıklarını ifade etti. 


Her mahalleye 30 dakika ulaşım süresiyle metro istasyonu programladıklarını belirten Topbaş, "Bunu gerçekleştirelim istiyoruz. 400 kilometrelik raylı  sistem hattını 2019'a yetiştireceğiz'' diye konuştu. 


Topbaş, seçim meydanlarında verilen vaatlere ilişkin de, ''Söz adamı bağlar. Başkaları gibi notere gitmeye gerek yok. Notere gidip kağıt imzalayanların hiçbiri sözünde durmadı. Yalancı çobana döndüler'' ifadelerini kullandı.


Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da gençlerin geleceğine eserlerle güç ve destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.


Konuşmaların ardından Topbaş, sporcu çocuklarla spor kompleksinin temelini attı.


Törene, AK Parti İstanbul İl...