23 / 07 / 2024

469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi

469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet içinde mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verildiğini açıkladı.

İzdemir Termik Santrali'nin yeni ÇED raporu çıktı!

İzmir Aliağa'da faaliyete geçmesi beklenen İzdemir Termik Santrali projesinin ÇED raporu iptal edilmişti. Santralin mühürlenmesi beklenirken proje için yeni ÇED raporu çıkarıldığı öğrenildi.

Yürütmesi duran ÇED raporları yeniden faaliyete geçiyor!

Mahkemelerin yürütmesini durdurduğu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor.

ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler!

ÇED raporu sürecinde firma herhangi bir faaliyete başlamaması gerekiyor. Aksi takdirde cezai durumla karşı karşıya kalabiliyor. Peki, ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler neler?

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor. Peki, ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet içinde mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verildiğini açıkladı.

2014'te 130 faaliyete ÇED onayı verilmedi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu...

2014 ÇED verileri açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

İdris Güllüce 2014 ÇED verilerini açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

Çevre Mühendisleri Odası'ndan Soma Kolin Termik Santrali'nin ÇED raporuna itiraz!

Çevre Mühendisleri odası, 6 bin zeytin ağacının kesildiği termik santral projesinin ÇED raporuna dair açıklama yaptı. Raporda, ÇED raporunun hiçbir yerinde zeytin ağaçlarının kesileceğinden bahsedilmediği için uygulamasının yapılamayacağı vurgulandı...

Torunlar Finanskent 2 projesine ÇED Olumlu Belgesi verildi!

Torunlar'ın Kiptaş Finanskent 2 projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED Olumlu Belgesi verildi. Proje 23 Temmuz'da halkın görüşüne açılmıştı...

İzmir Valiliği TOKİ Çeşme projesi için ÇED gerekli değil raporu verdi!

İzmir Valiliği. Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından Çeşme'de yapılacak olan konut projesini onayladı. Valilik bin 153 konut, iki cami. iki okul ve altı büfenin yapılacağı proje için ÇED gerekli değildir' raporu da verdi...

Turrialba yanardağı faaliyete geçti!

Costa Rica’daki Turrialba yanardağının gece yarısı faaliyete geçerek etrafına volkan külü püskürtmesi üzerine ülkenin orta kesimindeki bazı bölgelerde halk tahliye edildi. 4 eyalette volkan külü görüldüğü belirtiliyor.

1956 yılında Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu faaliyete geçecekmiş!

Et ve Balık Kurumu tarafından Haydarpaşa'da inşa ettirilen Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu, 1956 yılının şubat ayında faaliyete geçecekmiş. İnşası devam eden depo 1050 ton et, 300 ton balığı muhafaza edecek büyüklükte olacakmış.

469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi Haberi

469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olulu kararı verildiğini açıkladı. Bakan Güllüce ayrıca proje bedeli 25 milyat TL olan 130 faaliyet içinde mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verildiğini ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, ''2014 yılı içerisinde verilen ÇED kararlarına ilişkin, yapılan her başvurunun olumlu sonuçlanmadığını, komisyonca değerlendirilen raporlardan uygun bulunmayan ve iade edilen raporların, ÇED olumlu kararı verilen raporlara oranına bakıldığında dörtte birinin iade edildiği anlaşılmaktadır.'' dedi. 

ÇED kararı verildikten ve proje onaylandıktan sonra proje kapsamında gerçekleştirilen işlemler de büyük öneme haizdir diyen Bakan Güllüce, 'projenin hayata geçirilmesiyle nihai ÇED raporunda belirtilen taahhütlerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolü başlamaktadır'' dedi.


Bakan Güllüce, ''ÇED...