02 / 05 / 2024

5 evi olan bile 1 kira yardımı alacak

5 evi olan bile 1 kira yardımı alacak

Kentsel dönüşümde riskli evi ve işyeri yıkılan kimselere devlet kira yardımında bulunuyor. Peki, birden fazla evinizin riskli olduğunu ve yıkıldığını düşünelim. Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Norveç'te 10 tane evi olan birine denk gelemezsin! Çünkü 10 kişinin birer evi vardır! 

Konut yatırımı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki konut yatırımı mantıklı mı? İşte Kripto fenomeni Murat Ali Calman'ın X sosyal medya hesabında konuyla ilgili yaptığı paylaşımı ve gelen yorumlar...

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupalılar Alanya'ya resmen küstü: Yeni yatırım yapılmıyor, evi olan satıp gidiyor!

Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 52,9 düşüş gösterdi. Alanyalı sektör temsilcileri, piyasada güven sorunu yaşandığına dikkat çekerek, yabancı yatırımcıların küstüğünü, evlerinin ellerinden alınacağını düşündüklerini söyledi. İşte detaylar...

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu hale gelen DASK'a başvuruların nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte DASK adres kodu öğrenme işlemi aşamaları...

Evi olan herkes ödemek zorunda! Yeni sistem 2024 yılında başlıyor!

Tüm afetleri kapsayacak 'zorunlu afet sigortası' için geri sayım başladı. Gelecek sene hayata geçirilecek uygulama ile bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası da yaygınlaştırılacak. İşte konuya dair tüm detaylar...

Bir şehirde daha ekmeğe zam geldi! Ekmek fiyatı yüzde 40 arttı

Ekmeğe yüzde 40 zam geldi! Bugünden itibaren yürürlüğe giren zamlı fiyatlarla birlikte, 5 TL olan ekmek fiyatı 7 TL'ye yükseltildi. 

Tarlada 5 lira olan bu meyve markette 24 liradan satılıyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temmuz ayında 37 ürünün 19'unda fiyat artışı, 18'inde ise düşüş olduğunu belirtti. Geçen ayın zam şampiyonu sivri biber olurken, çok yediğimiz bir meyvede üretici ile market arasında 5 kat fiyat farkı oluştu.

Çiğ süt referans fiyatı market satış fiyatlarını etkilemeyecek!

Süt sanayicileri ve üreticileri, 11,5 lira olan çiğ süt referans fiyatının sütün üreticiler tarafından piyasada satıldığı ortalama rakam olduğunu kaydederek, durumun market fiyatlarında bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

Haziran'da üreticide 5 TL olan elma markette 21.92 TL'ye satıldı! Üretici ve marketin fiyat farkı yüzde 338!

TZOB verilerine göre, haziranda üreticide 5 TL olan elma markette 21 lira 92 kuruşa tüketicilere satıldı. Elmanın üretici ve marketteki fiyat farkı yüzde 338,4 olarak belirlendi. 

Reuters anketi yayımlandı: 15 ekonomistten faiz tahmini

Reuters anketine katılan 15 ekonomist, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 22 Haziran perşembe günü yüzde 8,5 seviyesinde olan politika faizini son 4 yılın zirvesine çıkaracağını düşünüyor. Faiz tahminleri yüzde 12,5 ile yüzde 30 aralığında değişiyor. İşte detaylar...

5 evi olan bile 1 kira yardımı alacak Haberi

5 evi olan bile 1 kira yardımı alacak

Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde riskli evi ve işyeri yıkılan kimselere devlet kira yardımında bulunuyor. Kira yardımı ve kredi faiz desteğinden oluşan bu yardımdan faydalanmak isteyen kimselerin gerekli belgeler ile başvurularını il Müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.


Peki, birden fazla evinizin riskli olduğunu ve yıkıldığını düşünelim. Kentsel dönüşüm kira yardımı her ev için alınabilir mi?


Kentsel dönüşümde mevcut uygulamada, yıkılan riskli bina bağımsız bölümü kadar kira yardımı alabiliyordu. Ancak yapılan düzenlemelere göre, artık 5 evi olan bile 1 kira yardımı alacak.


Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanılması için riskli binada bizzat oturma şartı getirildi. Bu koşulu yerine getiren malikler, kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanabilecek.


2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarını 735 TL oldu. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira...